X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Tiraspolul a oferit noi detalii despre atacul cu dronă

18 mar. 12:13   Transnistria
4786 0

Comisia de anchetă a autoproclamatei RMN a publicat detalii despre atacul de ieri asupra unei unități militare din Tiraspol, menționînd că explozia s-a produs în urma unui atac cu o dronă, care era controlată de la distanță.

Pe 17 martie, în jurul orei 12:09, o persoană neidentificată, cu ajutorul unei drone (un astfel de model este controlat de la distanță, iar imaginile video de la camera aparatului sînt transmise operatorului pe ochelari de realitate virtuală), a aruncat în aer un elicopter MI-8 de la o unitate militară din Tiraspol. La fața locului au fost găsite motoarele electrice, fragmente de cadru, plăci și sursa de alimentare a elicopterului.

A fost deschis un dosar penal în baza articolului "sabotaj".

Compoziția explozibililor folosiți în drona kamikaze este urmează a fi determinată. A fost stabilită o expertiză specială.

Ieri, Biroul Politici de Reintegrare al Moldovei a comentat informațiile privind explozia la unitatea militară din Tiraspol, în urma căreia a fost incendiat un elicopter, menționînd că nimeni nu a atacat regiunea transnistreană și că acest incident este o încercare de a provoca frică și panică în regiune.


Biroul politic moldovean pentru reintegrare a declarat că a contactat alte autorități ale statului moldovean și, după ce a studiat fotografii și înregistrări video de la locul incidentului de la Tiraspol și a făcut schimb de informații, a putut raporta că incidentul în cauză a fost o încercare de a provoca teamă și panică în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare din Moldova a declarat că a contactat alte organe de stat din Moldova și, după ce a studiat imaginile video și a făcut schimb de informații, poate comunica faptul că incidentul în cauză este o încercare de a provoca frică și panică în regiune.

După cum s-a menționat, echipamentul militar prezentat în imagini nu mai este în funcțiune de mai mulți ani.

"Autoritățile de la Chișinău, în contact cu partea ucraineană, nu confirmă faptul unui atac asupra regiunii transnistrene", a declarat Biroul Politici de Reintegrare din Moldova.

Anterior s-a anunțat că astăzi pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol a avut loc un incendiu provocat de o explozie.

După cum s-a menționat, echipamentul militar prezentat în fotografie și în film nu mai este în funcțiune de mai mulți ani.

"Autoritățile moldovenești aflate în contact cu partea ucraineană nu confirmă niciun atac asupra regiunii transnistrene", a conchis Biroul", a precizat Biroul politici de reintegrare a Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova nu a furnizat încă informații în acest sens.

4
2
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав