Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

China a inventat dronele capabile să se "multiplice"

21 mar. 00:01   Externe
6502 0

Oamenii de știință din China au dezvoltat drone care se pot împărți în mai multe drone independente în timpul zborului. Despre aceasta scrie South China Morning Post.

La această activitate de dezvoltare participă Universitatea de Aeronautică și Astronautică din Nanjing. Potrivit oamenilor de știință, înainte astfel de dispozitive nu au existat. În timpul zborului, drona se poate împărți în două, trei sau chiar șase drone. Numărul exact depinde de sarcini. Oamenii de știință au remarcat că astfel de capacități ale dronelor pot afecta activitatea de apărare aeriană. Dacă numărul dronelor crește dramatic, activitatea sistemului conceput pentru a le combate se va deteriora, relatează hi-tech.mail.ru

O echipă de oameni de știință condusă de profesorul Shi Zhiwei s-a confruntat cu dificultăți în crearea unei noi drone. La combinarea mai multor drone convenționale, eficiența zborului a fost redusă. Inginerii au reușit să creeze drone mici, care împreună se deplasează mai repede și mai departe decît individual. Aceștia s-au inspirat din semințele de arțar, a căror structură asigură puterea de ridicare și le permite să se ridice chiar și în condiții de vînt. Astfel, natura i-a ajutat pe oamenii de știință să găsească forma potrivită a palei pentru dezvoltarea, care a fost deja testată cu succes.

Acum, viteza maximă de zbor a dronei "unite" nu se poate compara cu cele mai rapide drone de pe piață. Cu toate acestea, în cadrul testelor, dezvoltarea a arătat un rezultat bun, au adăugat oamenii de știință. Cifrele exacte ale vitezei nu au fost încă dezvăluite.

В Китае придумали «размножающиеся» дроны - Hi-Tech Mail.ru

5
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?