X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Tiraspolul investighează cauza penală privind explozia unui elicopter

26 mar. 15:15   Transnistria
2443 0

Direcția de investigații a Comitetului de anchetă al autoproclamatei RMN investighează cauza penală privind explozia care a avariat un elicopter MI-8 dislocat pe teritoriul unei unități militare din Tiraspol.

Potrivit raportului, în prezent sînt intervievați martorii oculari ai incidentului, serviciile operaționale au primit ordine și se efectuează o expertiză a explozibililor și a urmelor exploziei. Toate obiectele confiscate de la fața locului au fost transmise spre examinare către specialiști. Criminaliștii urmează să stabilească prezența și compoziția substanței explozive, sfera de aplicare a acesteia. Ancheta continuă.

Ministerul a publicat o fotografie cu fragmentele găsite la locul incidentului.

După cum au anunțat anterior autoritățile din Tiraspol, la 17 martie, la ora 12:9, un atac cu drone asupra unei baze militare din Tiraspol s-a soldat cu o explozie care a avariat grav un elicopter, provocînd un incendiu, victime nu s-au înregistrat.

Biroul politici de reintegrare al Moldovei a menționat anterior că o analiză amănunțită a înregistrării video care prezintă presupusul atac cu dronă asupra elicopterului, a arătat că în imaginile difuzate există elemente clare de editare video, ceea ce indică faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decît drona care apare în înregistrare. Chișinăul consideră că acest incident a fost provocat în mod intenționat de Tiraspol pentru a crea panică și a menține tensiunea în societatea pe ambele maluri ale Nistrului.


Autoritățile competente din Moldova, în cooperare cu partenerii externi, monitorizează cu atenție situația din regiune pentru a menține stabilitatea și a anticipa noi provocări.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?