Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cum s-au sfîrșit discuțiile privind formarea guvernului în Bulgaria

25 mar. 10:45   Externe
3138 0

Ministrul bulgar de Externe, Maria Gabriel, reprezentant al partidului de centru-dreapta GERB, a declarat că își va retrage candidatura pentru funcția de prim-ministru, după ce discuțiile pentru formarea unui guvern au eșuat.

Maria Gabriel fusese de acord să încerce să formeze un guvern în urma demisiei premierului Nikolai Denkov, din partea partidului Continuăm Schimbarea, la 5 martie. Acest lucru ar fi trebuit să permită GERB să conducă guvernul timp de nouă luni, așa cum s-a convenit după alegerile de anul trecut.

Cu toate acestea, duminică, Gabriel a declarat că nu s-a ajuns la înțelegeri cu partidul Continuăm Schimbarea, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Potrivit acesteia, discuțiile au eșuat din cauza pretențiilor partidului Continuăm Schimbarea în ceea ce privește postul de ministru de Interne.

GERB s-a clasat pe primul loc la alegerile din aprilie anul trecut, obținînd 69 de locuri în parlamentul de 240 de locuri. Blocul condus de Continuăm Schimbarea a obținut 64 de locuri.


În cazul în care un alt candidat la funcția de prim-ministru din partea celor mai mari două partide nu reușește să formeze un guvern, președintele Roumen Radev va trebui să numească un al treilea partid care să propună un candidat. În caz de eșec, acest lucru ar deschide calea pentru alegeri anticipate.

1
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?