X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Angajații „CFM” au organizat o nouă grevă, din cauza restanțelor salariale

23 iun. 2015,, 15:30   Societate
2843 1
Сотрудники Железной дороги Молдовы снова вышли на забастовку в связи с задержками зарплаты
Foto: livejournal.com
Angajații a două întreprinderi feroviare de la stația Basarabeasca au organizat luni o acțiune de protest, din cauză că deja de trei luni nu primesc salariile. Informația a fost comunicată pe rețelele de socializare de deputata Irina Șupac, care a menționat că „la mai multe întreprinderi feroviare deja se aplică sistemul cu patru zile lucrătoare pe săptămînă”, notează Agenția „Omega”.

„Oamenii sînt revoltați mai ales de faptul că în ajunul alegerilor locale reprezentanții Partidului Democrat au făcut propagandă electorală la întreprinderi (la întreprinderile feroviare doar reprezentanții PDM-ului au putut face campanie electorală, accesul pentru ceilalți concurenți a fost interzis), promițînd să achite datoriile în cîteva zile. Cu toate acestea, în Basarabeasca aceasta nu s-a întîmplat”.

Din cîte se cunoaște, feroviarii au ieșit la muncă fiind amenințați de administrație cu intentarea unor dosare penale. Totodată, în cazul în care restanțele salariale nu vor fi achitate, feroviarii intenționează să organizeze miercuri o nouă acțiune de protest.

ÎS „Calea Ferată din Moldova” este condusă de Vladimir Cibotari. Potrivit unor date neoficiale, Cibotari, care în PDM este considerat „un manager de succes”, ridică lunar un salariu de peste 90 de mii de lei.

Nodul feroviar Basarabeasca este unul dintre cele mai mari din Moldova. El reunește 12 întreprinderi de ramură și deservește 388 km de cale ferată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?