Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Şedinţa cu uşile închise a Parlamentului s-a încheiat. Deputaţii au hotărît cine va fi DEMIS

25 mar. 2015,, 08:05   Economie
4853 3

Foto: noi.md

Şedinţa cu uşile închise a Parlamentului s-a încheiat cu demisii. După mai mult de opt ore de audieri deputaţii au ieşit în faţa presei.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a anunţat că în cadrul şedinţei s-a decis că viceguvernatorul BNM Emma Tabîrţă şi preşedintele Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare, Artur Gherman, vor fi demişi.

Totodată, va fi creată o comisie care va monitoriza permanent sistemul bancar.

"Va fi creată o sub comisie care va monitoriza permanent sistemul bancar și care va fi reponsabilă de îndeplinirea hotărîrii Parlamentului", a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PD, Marian Lupu, a menţionat că:

''Această ședință a fost o cercetare în cadrul Comisiei de anchetă. Am trasat mai multe sancțiuni care trebuie să vină cu rezultate. Parlamentul va monitoriza acest proces, ca să nu scape nimeni de pedeapsă și de responsabilitate, pentru asigurarea stabilității în sistemul bancar. Trebuie să fie identificată trasabilitatea acestor bani ca să fie recuperaţi. Au fost adoptate aceste demisii, cu siguranță vor urma și altele. În 30 de zile trebuie să se facă o anchetă a muncii acestor demiși, pentru a vedea cum și-au desfășurat activitatea în această perioadă'', a declarat Marian Lupu.

Publika.md aminteşte că deputaţii au dezbătut astăzi raportul Comisiei de anchetă în cazul Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank.

Deputaţii liberali au prezentat un raport separat privind situaţia de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Ei au constatat că problemele la BEM au început acum două decenii.

Aleşii PSRM au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului, nemulţumiţi că reuniunea nu a fost una publică.

Parlamentul a creat comisia de anchetă pentru a elucida situaţia din cadrul BEM, Banca Socială şi Unibank, instituţii din care, în urma unor scheme, au dispărut sume importante de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?