X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Activitatea Parlamentul în luna mai

3 iun. 14:15   Politică
1963 0

Pe parcursul lunii mai, în plenul Parlamentului au fost votate 40 de proiecte de acte normative.

Potrivit datelor statistice, 14 inițiative legislative au fost aprobate în prima lectură, una dintre care a fost elaborată cu scopul armonizării legislației naționale cu legislația Uniunii Europene. Totodată, 26 de proiecte au fost adoptate în a doua lectură. 16 dintre ele sînt legi, iar 10 – hotărîri.

Deputații au adoptat inițiativa legislativă care prevede revizuirea hărții judiciare a Republicii Moldova, precum și cea care stipulează că procedurile legate de moștenire vor putea fi efectuate de oricare notar din țară. Parlamentul a votat și pentru ratificarea unor acorduri internaționale. Astfel, permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova vor fi recunoscute în Regatul Spaniei, iar țara noastră va beneficia de un grant de 5,4 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. De asemenea, Parlamentul a aprobat Hotărîrea care prevede că alegerile prezidențiale vor fi organizate în data de 20 octombrie, în aceeași zi în care va fi organizat și referendumul republican constituțional la care moldovenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Parlamentul a adoptat și o Declarație de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni.

Înainte de a fi votate în plenul Parlamentului, proiectele au fost examinate în cadrul comisiilor permanente. De menționat că, pe parcursul lunii trecute, comisiile parlamentare permanente s-au convocat în 28 de ședințe. În cadrul acestora, au fost aprobate 33 de rapoarte, 10 corapoarte și 47 de avize.

0
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?