Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Candu s-a justificat în legătură cu chemarea investitorilor ruşi

22 noi. 2014,, 13:45   Economie
5824 10
Foto: noi.md
Andrian Candu, care a părăsit postul de vicepremier, ministru al Economiei al Moldovei, pe durata participării la campania electorală pentru alegerile parlamentare, a declarat că interviul acordat mediilor de informare ruse, în care el chema investitorii din Rusia să participe la privatizarea companiilor publice mari şi concesiunea Căii Ferate a Moldovei a fost interpretată greşit, relatează NOI.md.

Andrian Candu a scris pe reţelele de socializare că atunci cînd el a vizitat China, SUA, Germania şi alte ţări europene el de asemenea a discutat necesitatea atragerii în Moldova a noilor investiţii, a venirii în ţara noastră a investitorilor nu doar pentru astfel de companii mari, cum sînt „Moldtelecom” şi „Calea Ferată a Moldovei”, dar şi pentru companiile din alte domenii ale economiei. „La fel am procedat şi în cadrul interviului, apărut în presa rusă, deoarece, evident, noi ne dorim investitori mari inclusiv din Federaţia Rusă”, a menţionat Andrian Candu.

Potrivit lui, aceleaşi discuţii au fost susţinute şi în SUA, ţările din Uniunea Europeană, China, însă atunci în presă nu au apărut informaţii pe acest subiect sau a fost ignorat faptul că propunerile similare ale Moldovei privind atragerea investitorilor din ţările enumerate au fost făcute americanilor, europenilor şi chinezilor.

Andrian Candu a menţionat, spre exemplu, că actualmente în domeniul securităţii energetice se preconizează lansarea la începutul anului viitor a unui proiect, care prevede investiţii în valoare de peste 52 de milioane de dolari şi crearea a peste 3 mii de locuri de muncă. „Astfel, în curînd în Moldova vor fi demarate proiecte mari, iniţiate de investitorii din Germania şi alte ţări ale UE”, a specificat el.

Andrian Candu a declarat că Moldova are nevoie de investitori importanţi şi serioşi din întreaga lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?