X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Igor Corman i-a sugerat lui Mihail Formuzal să se ocupe de situaţia din Găgăuzia şi să lase jocurile politice

6 dec. 2013,, 10:25   Societate
2623 2
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, i-a sugerat başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, să se ocupe de soluţionarea problemelor autonomiei şi să lase deoparte jocurile politice. O astfel de declaraţie a urmat după ce şeful autonomiei a acuzat joi Partidul Democrat, numindu-l „grupare politică, care activează conform schemelor criminale”.

Potrivit agenţiei "Infotag", spicherul-democrat a spus joi, după şedinţa Parlamentului, că "Formuzal se ocupă de politică, în contextul luptei politice din Găgăuzia şi mai ales în ajunul evenimentelor care vor avea loc în autonomie anul viitor" (alegerile başcanului autonomiei - "I").

„Cu adevărat, o parte din deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei (APG) s-au alăturat Partidului Democrat. În ceea ce priveşte situaţia politică – nu văd diferenţa între politica PDM şi situaţia din regiune”, a spus Corman.

Potrivit lui, „Formuzal trebuie să acorde mai multă atenţie stabilizării situaţiei politice în autonomie, nu să enunţe declaraţii dure la adresa PDM”.

„Nu are niciun drept pentru asta”, consideră democratul.

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a susţinut joi o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că Partidul Democrat se află în strînsă legătură cu lumea interlopă, folosind sursele şi experienţa acesteia. Oficialul a comunicat că a transmis Procuraturii Generale dovezi potrivit cărora înalţi funcţionari ai autonomiei se află în strînsă legătură cu lumea interlopă, dar şi sînt implicaţi în acţiuni de lichidare a concurenţilor politici şi oponenţilor funcţionarilor de stat din cadrul organelor de drept, inclusiv a procurorilor autonomiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?