X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Expert: Actualele programe școlare sînt o nebunie pe capul elevilor

7 oct. 2013,, 17:35   Societate
5077 2
Foto: obzormd.com
Actualele programe școlare sînt încărcate cu discipline de umplutură. De această părere este președintele Sindicatului Educației și Științei, Dumitru Ivanov, care a menționat pentru NOI.md că anume din acest motiv Ministerul Educației a înregistrat în această vară multiple restanțe ale elevilor la bacalaureat.

Dumitru Ivanov susține că elevii nu reușesc să însușească materia din cauza numărului mare de discipline școlare. ”În toată Europa, în ciclul liceal se studiază 7-9 discipline, dar la noi 18. Este o nebunie. Elevul nu este capabil să însușească materia. În primul rînd, trebuie să aibă biblioteci enorme ca să poată să lucreze, în al doilea rînd, chiar de le are, el nu izbutește să o însușească. În America, în general, copii învață pe trimestru cîte 4-5 discipline școlare. Dacă nu putem reduce ca în America, măcar ca în Europa – să fie modificate programele școlare. În caz contrar, restanțele vor începe din școala primară”, a subliniat sindicalistul.

De asemenea, Dumitru Ivanov comunică că bacalaureatul în R. Moldova, în principiu, este susținut de foarte mulți elevi slabi la învățătură. ”În ciclul liceal trebuie să treacă doar copiii care au însușit materia cel puțin pe nota 8. Cei care se duc din ciclul gimnazial în cel liceal cu nota 5,4 așa și absolvesc liceul. Respectiv, și universitatea este absolvită cu 5,4. Corpul omului este viu, nu-l poți umple cu informații de tot felul. El trebuie să se relaxeze. Multe dintre discipline sînt doar de umplutură. Ele pot fi studiate prin alte modalități. Este vorba despre cursurile integrate. Dacă elevul are nevoie să se dezvolte, el poate aprofunda cunoștințele la dorință la una dintre disciplinele preferate”, a precizat Ivanov.

Amintim că în acest an, aproape 400 de liceeni nu au promovat bacalaureatul, o cifră mult mai mare față de anii precedenți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?