X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Mai multe femei refugiate din Ucraina au finalizat cu succes un program de formare profesională

15 mai. 16:30   Societate
2039 0

Un grup de 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone după ce au finalizat cu succes un program de formare profesională pentru adulți, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Prezentă la evenimentul de înmînare a certificatelor, Marcelina Baleca, șefă de direcție la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a menționat că programele de acest fel oferă adulților oportunități noi pentru angajare.

Programul a fost acreditat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, gratuitatea instruirilor celor 29 de bone a fost asigurată de către WeWorld Moldova, World Vision și ADH. Certificatul de competență profesională obținut la finele programului le oferă deținătoarelor posibilitatea să se angajeze legal, atît în Republica Moldova și Ucraina, cît și în alte state europene, în baza acordurilor bilaterale.

Pînă în prezent, 96 de persoane au finalizat cu succes acest program de formare profesională, dintre care 55 de persoane refugiate din Ucraina.

3
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?