Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Un fulger a lovit proprietatea unui hotel dintr-o stațiune turistică populară

16 mai. 00:30   Externe
2902 0

În stațiunea turcească Side, populară printre turiștii britanici, a avut loc un incendiu în urma loviturii unui fulger.

S-a întîmplat duminică, 12 mai, în jurul orei 16:00. Oaspeții hotelului părăsiseră deja teritoriul, așa că nu au fost amenințați, scrie The Independent.

Paul Martin, care venise în vacanță împreună cu soția, cele două fiice și nepoata sa, a declarat că a fost sfîrșitul unei „furtuni foarte puternice”.

El a filmat, de asemenea, ploaia torențială extrem de puternică și urmările loviturii de trăsnet.


„Un fulger a lovit unul dintre palmierii de lîngă piscina principală. În acel moment, toți turiștii părăsiseră deja piscina, deoarece ploua foarte tare", a povestit el reporterilor.

În înregistrarea sa video, se poate vedea cum trunchiul palmierului ia foc în timp ce personalul hotelului trece pe lîngă el.

Nu au existat probleme de siguranță. Echipa a lucrat excelent și a stins rapid incendiul cu ajutorul furtunurilor de incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Ne aflam într-un loc sigur cînd s-a întîmplat. Sincer să fiu, nu a fost deloc înfricoșător - doar un șoc că vom vedea vreodată un fulger real. Vestea bună este că se prevede o vreme însorită pentru restul săptămînii viitoare", a subliniat Martin.

În același timp, autoritățile locale au avertizat că în zilele următoare vor fi „inundații, viituri, fulgere, grindină pe alocuri, vînturi puternice și furtuni bruște și de scurtă durată, polei și îngheț în zonele înalte și muntoase, precum și perturbații în transporturi”.

„Ploile torențiale puternice ar putea provoca inundații și alunecări de teren în toată Turcia, deteriorînd drumuri și poduri. Unele rute ar putea deveni impracticabile, îngreunînd călătoriile și reducînd serviciile esențiale", a adăugat Ministerul de Externe al țării.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав