X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

În cadrul programului ''PPRD EAST 3'' se desfășoară exercițiului de stat–major TTX

15 mai. 14:45   Societate
1153 0

În perioada 14-16 mai 2024, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se desfășoară Exercițiului de stat –major TTX organizat la dezastrele naturale și antropogene în țările Parteneriatului Estic), notează Noi.md.

Activitatea reprezintă o etapă importantă în procesul de evaluare a rezultatelor obținute în cadrul programului PPRD EAST 3 pe parcursul ultimilor patru ani de derulare a proiectului în Republica Moldova.

Exercițiul este desfășurat concomitent în regim on-line la nivelul național în incinta IGSU al MAI la Chișinău cu participarea reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat și Crucea roșie, precum și la nivelul local în raionul Soroca cu implicarea activă a autorităților publice locale.
Scenariul exercițiului de stat major include diverse situații de risc posibile pe teritoriul Republicii Moldova în urma inundațiilor.
Astfel, timp de două zile specialiștii IGSU, reprezentanții altor servicii de urgență, instituțiilor de resort și reprezentanții autorităților publice locale din

Soroca își vor testa mecanismele de coordonare a situațiilor de urgență și metode de schimb de informații operative pe baza procedurilor standarde de operare și instrucțiunilor strategice, tactice și operaționale.

Scopul exercițiului organizat în cadrul proiectului PPRD EAST 3 este întărirea capacităților interinstituționale în procesul de managementul operațional pentru în procesul de prevenire și lichidare a situațiilor de risc.


Amintim că, Programul PPRD East 3 este a treia etapă a Inițiativei Emblematice a Uniunii Europene concepută pentru a contribui la stabilitate și securitate în regiunea Parteneriatului Estic.
În cadrul Programului parteneriatului estic PPRD East au fost realizate mai multe obiective majore în domeniul prevenirii și reducerii riscurilor la dezastre.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?