Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Președinta cere probe concrete privind acuzațiile aduse lui Răducanu

16 mai. 07:45   Societate
5432 0

Șefa statului, Maia Sandu, spune că așteaptă probe concrete în acuzațiile lansate de Veronica Dragalin, la adresa membrei Comisiilor Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, de afiliere cu Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Președinta cere explicații de ce telefonul cu mesaje a apărut abia acum, deși discuțiile ar fi tocmai din 2014. Abia după ce va vedea dovezi concludente, Președinția ar putea examina posibilitatea excluderii Tatianei Răducanu din funcția de membru al Consiliului Suprem de Securitate.

Reamintim că Procuratura Anticorupție (PA) a pornit investigația în privința Tatianei Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, după ce a obținut dintr-un telefon mobil informații care i-ar pune la îndoială integritatea și calitățile profesionale.

Este vorba despre sute de mesaje text, pe perioada mai multor ani, între controversatul om de afaceri, fugarul Veaceslav Platon și Aureliu Colenco, avocatul unui alt fugar penal - fostul deputat Ilan Șor. Discuțiile dintre cei doi ar viza-o pe magistrata Tatiana Răducanu, pe care cei doi o consideră „omul nostru 100%” și „gata să lucreze”.

Amintim că judecătoarea Tatiana Răducanu a renunțat la calitatea sa de membru al Comisiei Pre-Vetting. Aceasta a depus cererea de demisie la Comisia juridică, numiri și imunități. În document, Răducanu menționează că o scrisoare ce-i pune la îndoială calitățile profesionale și integritatea a fost trimisă instituțiilor statului.


La rîndul său, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon infirmă că ar fi discutat vreodată prin mesaje cu avocatul Aureliu Colenco, cel care îl apără în prezent pe fugarul penal Ilan Șor. Precizarea a fost făcută în contextul în care Procuratura Anticorupție susține că cei doi ar fi făcut schimb de mesaje, timp de mai mulți ani, iar discuțiile ar fi vizat-o pe magistrata Tatiana Răducanu, membră a Comisiei Pre-Vetting, pe care cei doi o consideră „omul nostru 100%” și „gata să lucreze”.

Platon susține că toate discuțiile sale cu Colenco sînt în format audio.

„Referitor la mesaje pot spune că domnul Colenco niciodată nu scrie mesaje sms, avem doar discuții audio”, a declarat Veaceslav Platon pentru TV8.

„Dar în discuții audio ați vorbit despre Tatiana Răducanu?”, a insistat reporterul.

„A fost cu zece ani în urmă, în această perioadă am fost în așa furtuni am nimerit, sincer și pe unii oameni i-am uitat, poate au fost, poate nu, sincer vă spun, nu țin minte”, a răspuns controversatul afacerist.

Și Aureliu Colenco spune că nu își amintește să fi discutat vreodată cu Veaceslav Platon despre Tatiana Răducanu, dar și că judecătoarea ar fi compromisă fără temei.

5
13
2
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?