Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

A fost numită cea mai frumoasă și sigură bancnotă din lume

21 mai. 2013,, 07:59   Externe
14483 0
Foto: wikimedia.org
Comunitatea internațională a bancnotelor (IBNS) pentru al doilea an consecutiv a desemnat tenghe din Kazahstan drept cea mai bună bancnotă, a declarat Banca Națională a Republicii Kazahstan.

În luna mai a acestui an, au fost făcute totalurile concursului anual al comunității internaționale a bancnotelor, unde bancnota de cinci mii de tenghe kazahe a fost recunoscută ca fiind cea mai bună bancnotă în anul 2012. IBNS a selectat ca cîștigătoare bancnota din Kazahstan dinte circa o sută de bancnote noi emise pe planetă în ultimul an, calificînd ca cel mai bun atît designul și ideologia sa, cît și proiectarea tehnică și nivelul de siguranță, relatează finance.ua cu referire la Капитал.kz.

Amintim că Comunitatea internațională a bancnotelor este o asociație independentă a colecționarilor de bancnote, care în fiecare an, selectează cea mai bună bancnotă a anului prin vot on-line pe site-ul său. Această organizație non-comercială se ocupă de studiul bancnotelor și banilor de hîrtie din întreaga lume. Membri ai comunității sînt experți din peste 90 de țări.

În 2011, bancnota comemorativă de 10.000 tenge, consacrată aniversării de 20 de ani ai independenței Kazahstanului, a fost, de asemenea, numită cea mai bună monedă a anului 2011.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?