X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine

29 mai. 17:30   Economie
2613 0

Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine.

Acest lucru va fi posibil urmare a ratificării Aсtului de la Geneva al Aranjamentului de la Lisabona privind denumirile de origine și indicațiile geografice. Inițiativa legislativă a fost examinată la ședința Comisiei politică externă și integrare europeană.

Actul de la Geneva reprezintă o revizuire a Aranjamentului de la Lisabona privind protecția indicațiilor locului de origine a produselor și înregistrarea lor internațională, care a fost semnat la 31 octombrie 1958. În prezent, Uniunea de la Lisabona este formată din 43 de state.

Respectiv, Actul de la Geneva a fost elaborat pentru perfecționarea sistemului de acordare a protecției indicațiilor locului de origine a produselor și înregistrarea lor internațională. Astfel, ratificarea acestui document va avea drept rezultat protejarea intereselor naționale și va avea un efect pozitiv pentru producătorii din țara noastră. În temeiul Actului de la Geneva, se va asigura dreptul Republicii Moldova de a solicita altor țări protecția pentru indicațiile geografice și denumirile de origine. În același timp, țara noastră își va asuma responsabilitatea de a examina solicitările de acordare a protecției în Republica Moldova pentru indicațiile geografice și denumirile de origine din statele membre ale Aranjamentului de la Lisabona.

Ratificarea Actului de la Geneva al Aranjamentului de la Lisabona privind denumirile de origine și indicațiile geografice va fi propusă spre aprobare în plenul Parlamentului.

6
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?