X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

NATO își propune să închidă cerul Ucrainei

27 mai. 14:45   Externe
4744 1

NATO discută posibilitatea de a proteja cerul din vestul Ucrainei.

Acest lucru a fost comunicat de cotidianul economic Bild cu referire la surse.

Potrivit ziarului, unele țări NATO sînt gata să acorde sprijin Kievului și să acționeze direct pe teritoriul Ucrainei. Estonia, Marea Britanie, Polonia, Canada, Lituania și Franța sînt în favoarea extinderii asistenței. SUA și Germania sînt împotrivă.

Alianța discută, de asemenea, despre antrenarea soldaților FAU de către instructori NATO pe teritoriul ucrainean. „Gîndurile privind dacă sute de mii de ucraineni ar trebui să zboare prin Europa pentru a se antrena sau dacă este mai bine să trimitem cîțiva instructori în vestul Ucrainei nu ar trebui să fie neglijate. Este mai rezonabil și mai economic să trimitem instructori în Ucraina", a declarat pentru Bild fostul șef al statului major operațional al Ministerului german al Apărării, Nico Lange.

Recent, ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a spus același lucru. O serie de țări NATO, printre care Marea Britanie, Canada și Estonia, sînt pregătite să livreze arme și muniții nu doar la granițele Ucrainei, ci și mai departe, pe linia frontului. Mai multe țări occidentale dezvoltă în prezent conceptul de „logistică avansată”. Se discută, de asemenea, despre apărarea spațiului aerian din vestul Ucrainei cu sisteme antiaeriene NATO. Inițiatorul „apărării antiaeriene extinse” este Polonia, dar nu există încă o decizie finală.

11
3
0
0
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?