Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Locul Moldovei în clasamentul țărilor europene privind accesibilitatea gazelor pentru populație

27 mai. 12:17   Societate
4762 2

Republica Moldova se află pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene în ceea ce privește cantitatea de gaze pe care cetățenii o pot cumpăra dintr-un salariu mediu pe economie.

Acestea sînt datele unui nou rating al țărilor europene privind disponibilitatea gazelor naturale pentru populație, întocmit de RIA Rating.

Potrivit studiului, cel mai mic volum de gaze naturale îl pot cumpăra locuitorii Republicii Moldova.

Dintr-un salariu mediu lunar, cetățenii pot cumpăra doar 604,8 metri cubi de „combustibil albastru”.

În afară de Republica Moldova, printre outsideri, în ceea ce privește accesibilitatea gazelor naturale pentru populație, se numără Lituania, Portugalia, Letonia și Bosnia și Herțegovina, ai căror locuitori pot cumpăra în medie 805,4, 991,9 și, respectiv, 1207,2 metri cubi de gaze naturale.


În același timp, pe primul loc în clasamentul țărilor privind accesibilitatea gazului pentru populație continuă să se afle Kazahstan. Un locuitor al acestei țări poate cumpăra dintr-un salariu mediu lunar 10 mii 489,2 metri cubi de gaz. După cum se menționează în studiu, salariile din Kazahstan sînt relativ mici, dar prețurile la gaze sînt cele mai mici dintre toate țările participante la clasament.

Pe locul doi în clasament s-a clasat Rusia, cu un indicator de 9208,6 metri cubi. Belarus, cu 4.987,8 metri cubi, închide top-3. Luxemburg și Marea Britanie se află pe pozițiile 4 și 5. Cetățenii acestor țări au posibilitatea de a procura 4.640 și, respectiv, 3.085,9 metri cubi de „combustibil albastru”.

În total, în clasament au fost incluse 30 de țări.

6
4
0
5
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?