Preşedintele stiri: 3022

Omenirea intră în era «fascismului de vaccin»?

7 sep. 18:00   Analitică
9593 5

Acum un an și jumătate, savantul rus Valentin Catasonov, doctor în economie, prognoza că degrabă fără un certificat de vaccinare nu vom putea trece frontiera, însă atunci nimeni nu l-a crezut, toți erau îngroziți – «Imposibil! Nu vom permite fascismului de vaccin să înghită lumea noastră democratică liberă ! Omenirea nu va o permite!»

A trecut un an și jumătate, și profeția sumbră a devenit realitate. Iar cea mai mare parte a omenirii a primit-o nu ca pe un atentat la drepturile și libertățile sale, ci ca pe o realitate și o necesitate, în punctele de trecere a frontierelor oamenii prezintă cuminți certificate care confirmă că ei nu-s bolnavi de coronavirus. Dar și asta e puțin: în unele țări documentele cum că tu nu ai covid trebuie prezentate la intrarea în cafenele, teatre, magazine – în orice loc public. Și, cum se vede, se va încerca extinderea acestei practici în toată lumea. În ”combaterea” COVIDului prin vaccinarea obligatorie s-a implicat cu zel noua conducere a Ministerului sănătății din Moldova.

Prea multe întrebări

În jurul așa zisei pandemii de coronavirus și al vaccinării din start au fost prea multe neclarități, iar pe parcurs se tot înmulțesc întrebările, la care nimeni nu poate da un răspuns clar.

 • Spre exemplu, de ce la trecerea frontierei este necesar doar testul la covid, nu și confirmarea că lipsesc alte boli infecțioase – gripa, tuberculoza, SIDA, sifilisul, păduchii, pecinginea? Adică, cu toate aceste maladii poți merge peste hotare, ele nu-s periculoase, și doar covidul este periculos?
 • Oare toți purtătorii virusului COVID-19 îi infectează pe ceilalți, sută la sută? Nu. Poți contacta cu un bolnav, dar să nu te îmbolnăvești.
 • Este oare COVID-19 un virus letal sută la sută, ca ciuma sau holera? La fel, nu. Majoritatea absolută a celor care au avut această maladie, se însănătoșesc. Atunci, de ce ea a fost declarată cel mai mare pericol al timpului nostru?
 • Dacă este vorba despre salvarea omenirii de la un pericol fatal, ce contează cu ce vaccin te imunizezi – rusesc, chinez, indian sau oricare altul? De ce atunci majoritatea absolută a țărilor occidentale insistă pe utilizarea exclusivă a vaccinurilor «proprii» și nu recunosc rusescul «Спутник»?
 • De ce acum se îmbolnăvesc nu doar persoanele nevaccinate, dar și cele vaccinate? De ce acestea suportă boala mai greu?
 • De ce la Ministerul sănătății din Republica Moldova nimeni nu caută leac de COVID, da promovează în exclusivitate vaccinarea?
 • OK, v-ați vaccinat, e perfect! Deci, cei nevaccinați nu-s periculoși pentru voi? Căci nu vă veți mai infecta cu coronavirus? Atunci, la ce bun să-i impui pe ceilalți?

Dar nu, clarificăm că vaccinarea nu este o panacee și persoana vaccinată se poate infecta! Atunci, ce rost mai are vaccinarea? Acela, - ni se spune, - că în caz de infectare boala va decurge mai ușor. Dar este o reacție foarte individuală a organismului. O persoană cu o imunitate puternică, și care mai respectă și regulile sanitar-igienice, în general poate să nu se infecteze cu vre-un virus. De ce atunci să-i slăbim imunitatea în mod artificial? Iar despre aceea că vaccinarea slăbește mult imunitatea vorbesc nu numai «fanaticii analfabeți», adepții complotului mondial și adversarii progresului, dar și medici cu experiență de mulți ani. Spre exemplu, profesorul din Sankt Petersburg Alexandr Redico, doctor în medicină, susține că prima doză de vaccin prăbușește literalmente sistemul imunitar și persoana este mult mai expusă oricăror boli infecțioase și devine dependentă de anticorpi.


Despre folosul foarte îndoielnic al vaccinurilor vorbește și virologul ucrainean Nadejda Jolobac, și cunoscutul medic american Vladimir Zelenco, care numește genocid vaccinarea obligatorie, și virologul francez Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel, și mulți alți specialiști. De ce opinia lor nu este auzită?

 • S-ar părea, exemplul Israelului , unde în ciuda vaccinării totale a populației țara a fost cuprinsă de un nou val de îmbolnăviri, urmat de o creștere furtunoasă a deceselor și complicațiilor, ar trebui să ne facă să cugetăm – poate, cu vaccinul ceva nu e în regulă? Însă israelienilor li se spune: «Înseamnă că e nevoie de doza a treia, a patra…» Apoi – a cincea, a șasea… și așa la infinit. De bună samă: de ce să închizi proiectul care aduce un profit gigantic?
 • Totuși, care este perioada de acțiune a vaccinului? De ce la început se spunea că el asigură anticorpi pentru întreaga viață, apoi – că este «eficient» dar doi ani, acum se vorbește despre doar o jumătate de an? După care vor spune că el acționează doar o lună?
 • Există oare o statistică a deceselor survenite după injectarea vaccinului? O statistică a reacțiilor adverse grave și a acutizării bolilor cronice, provocate de injectarea vaccinului?
 • De ce un lucru așa de serios ca injectarea vaccinului (adică, în esență – injectarea unei doze de virus), care oricum nu trece fără urmări pentru organismul uman, se face nu în baza unor analize și examinări preliminare și fără a ține cont de contraindicații, da tuturor și în încăperi adaptate în grabă?
 • De ce, dacă vaccinarea este un lucru așa de bun și benefic, capabil să salveze oamenii de o infecție strașnică, așa de multă lume se împotrivește salvării în acest mod? De ce nu-și prețuiește fericirea?
 • De ce în multe țări, în care guvernele încearcă să introducă restricții pentru cei nevaccinați, au loc proteste și dezordini masive? Ori în fruntea statelor suverane stau persoane iresponsabile și inadecvate, care nu înțeleg că nu se poate să mergi împotriva voinței poporului? Ei nu înțeleg, că în cazul unei confruntări extrem de mari gloatele înfuriate îi vor scoate din palatele prezidențiale? La ce bun introduc aceste restricții discriminatorii dure și fără sens? Ei, desigur, înțeleg totul perfect. Dar, cum se vede, există forțe, care impun autorităților din diferite țări anume acest comportament.

«Corpul meu – treaba mea»

Lozinca «Corpul meu – treaba mea» aparține luptătorilor împotriva hărțuirii. Chipurile, nimeni nu este în drept să se atingă de om fără dorința acestuia. Păcat că această lozincă cu adevărat bună și corectă este ridicată pe drapelul luptei pentru drepturile omului doar dacă este vorba despre hărțuirea sexuală, și nu este aplicată în cazul vaccinării silite. Adică, dacă domnișoara a fost netezită pe genunchi fără acordul ei, ea este victima hărțuirii și îl poate chema în judecată pe nefericitul cavaler, dar dacă corpul persoanei, fără dorința și acordul ei, este supus unei invazii cu efecte necunoscute pe termen lung asupra sănătății, asta nu este violență, ci un lucru necesar și important, o politică de stat. Iar cel care se împotrivește vaccinării forțate este sau o persoană inconștientă, sau un dușman al statului.

Dar apare o întrebare. Dacă în urma vaccinării omul moare sau devine invalid, cine va purta răspundere? Ministrul sănătății? Premierul? Șeful OMS? Răspunsul este NIMENI! Cel puțin, astăzi multă lume crede așa. Azi vaccinatorilor li se pare că nimeni nu va purta răspundere pentru viața ta, dar sub amenințarea pierderii drepturilor ești obligat să-ți riști viața și sănătatea în numele unor nu se știe care scopuri înalte.

Profesorul Redico, despre care am pomenit deja, este sigur că vaccinurile care nu au trecut testările necesare de șase ani reprezintă un experiment la scară monstruoasă, care atrage subiecții testați prin minciună (propagandă) sau violență directă. «Pentru prima dată după perioada fascismului, astăzi au loc asemenea experimente pe oameni. Acești oameni nu au asigurarea necesară. Eu nu-s plătiți pentru testare. Dacă încep să vorbesc despre decesele de după vaccinare, mi se reproșează – «După nu înseamnă ca urmare ».Cer scuze, dacă peste trei ore după vaccinare o persoană sănătoasă moare, este anume ca urmare, și nu altfel!», - spune Redico.

Astfel, ajungem la situația în care omul nu mai este stăpînul propriului corp, el nu-l mai gestionează la bunul său plac. Și dacă încearcă să-și păstreze autonomia, este supus unui șantaj acerb și unei discriminări deschise. Și dacă în scurt timp se va ajunge la lagăre de concentrare pentru «antivacceri» (așa au fost poreclite persoanele care nu doresc să se vaccineze ) nimeni nu va fi șocat. Asta în timp ce odată cu sporirea numărului celor vaccinați, sporește numărul adversarilor «antivaccerilor» - chipurile, eu m-am vaccinat, da tu cu ce ești mai bun ca mine ?».

«Vaccinează-te sau falimentează

În Moldova încă nu demult se credea că vaccinarea este o chestiune benevolă. Autoritățile manifestau respect față de drepturile omului – vaccinarea este de dorit, dar numai de bună voie.

Însă din start au existat profesii în care vaccinarea era nu numai de dorit, ba chiar mai mult. Medicii au fost primii care au primit lovitura. Iată ce a povestit un medic de la un spital din Chișinău: «la început, la noi a ajuns doar AstraZeneca, și medicii noștri nu prea doreau să se vaccineze cu el, în special după ce au văzut reacțiile adverse grave, suportate de colegii noștri. Dar am fost impuși să ne vaccinăm, altfel eram amenințați cu eliberarea din funcție. Ei, eu am așteptat să vină în țară vaccinul «Спутник», și l-am acceptat ca fiind vaccinul mai puțin periculos ».

Dar treptat cercul în jurul ”dizidenților-covid” a început să se îngusteze. În mod obligatoriu, trebuiau să se vaccineze polițiștii, lucrătorii din comerț și sfera deservirii, funcționarii publici. A urmat dispoziția pentru conducătorii colectivelor de muncă – să fie vaccinați nu mai puțin de 70% dintre angajați. Nimeni nu explica de unde a apărut această cifră, cine și în baza căror studii științifice a calculat de ce anume 70, și nu 68 sau 74%? Și ce riscă angajatorii care nu vor atinge indicele venit de sus?

Nu toți angajații din sfera deservirii s-au conformat noilor reguli. Spre exemplu, în unele saloane de înfrumusețare frizerii au început să demisioneze. Cel puțin, așa spune unul dintre maiștri: «Proprietara salonului a spus: «Ori vă vaccinați, ori nu veți mai lucra aici!» «Înseamnă că nu voi mai lucra aici!», - am zis eu și am plecat. Și am luat cu mine clienții mei, care veneau nu anume în acest salon, ci la un anumit maistru, adică la mine. Acum îi deservesc acasă».

Dar spre deosebire de frizeri, nu toți își pot permite să o facă. Potrivit unui angajat al unei bănci moldovenești, fiecare lucrător nevaccinat este luat la evidență: «Eu m-am vaccinat benevol și conștient, așa e mai lesne să circul prin lume. Dar în înțeleg pe cei care nu se grăbesc să o facă. După ce a venit dispoziția de a vaccina cel puțin 70 % din angajați, la noi a început alcătuirea listelor celor care s-au vaccinat, cu indicarea numărului de doze și a vaccinului concret, precum și a celor care nu s-au vaccinat. Nu știu dacă cei nevaccinați vor fi eliberați din funcții».

Dar șocul cel mai mare îi aștepta pe reprezentanții domeniului educației după decizia uimitoare a ministrei sănătății Ala Nemerenco despre aceea, că profesorii nevaccinați vor fi obligați de două ori pe lună să facă teste din cont propriu. Nimic nu a făcut-o să-și schimbe poziția – nici indignarea unei părți a societății, care a calificat această decizie drept șantaj deschis, nici declarația sindicatelor, care au considerat-o anticonstituțională, nici amenințarea cu plecări masive din partea profesorilor (dacă ținem cont de lipsa învățătorilor, mai ales în localitățile rurale, asta ar fi o adevărată catastrofă), nici bănuielile cum că astfel ea face lobby unor interese de afaceri, nici declarația primarului general de Chișinău Ion Ceban despre aceea, că pe teritoriul municipiului dispoziția privind testarea obligatorie a profesorilor nu funcționează, nici propunerea lui de a aloca în aceste scopuri 100 mii de teste dăruite Moldovei de către România – nimic!

Să fie oare șefa ministerului sănătății așa de inadecvată și inconștientă? Oamenii care o cunosc personal spun că ea este o persoană absolut adecvată și rațională.

Poate ea dorește să pornească împotriva sa toate păturile sociale? Puțin probabil.

Atunci, ce sau cine o impune să facă acest lucru?

Nu s-au liniștit bine apele în situația cu profesorii, că Serghei Gaibu, ministrul economiei, le-a făcut o nouă surpriză reprezentanților sectorului HoReCa. El a propus ca certificatul despre vaccinarea obligatorie să devină obligatoriu nu doar pentru angajații din domeniul dat, dar și pentru vizitatori. Dacă nu-l are, cel care dorește să intre într-un restaurant să prezinte documentul privind rezultatul negativ al testului la covid.

Evident, o asemenea perspectivă i-a panicat pe restauratori. Cu o reacție a venit Aneta Zasavițcaia, președinta Asociației naționale a restaurantelor și locurilor de odihnă din Republica Moldova. «Nu putem vorbi despre interdicția de a vizita HoReCa pentru oaspeții nevaccinați sau cei care nu au făcut testul, deoarece vaccinarea nu este obligatorie, ea este doar recomandată. Dacă în țară avem doar 20% de vaccinați, această restricție nu este îndreptățită. HoReCa trebuie să lucreze pentru 20% din populație, ori cum?», - a pus ea o întrebare rezonabilă.
Șeful ministerului economiei s-a grăbit să-i liniștească pe reprezentanții HoReCa – cică, nu este o decizie finală, se mai discută încă. Dar, pentru mult timp oare?

Reieșind din felul cum evoluează lucrurile, reieșind din numărul de țări (care anterior erau considerate țări cu democrație dezvoltată și puternică) care au introdus așa numitele «pașapoarte verzi», fără care este imposibil să ieși în stradă, Moldova cu guvernul ei de euro-integrare va merge în continuare pe această cale.

În acest context, nimeni nu-și va aminti despre noțiuni ca «drepturile omului», «libertatea persoanei», «încălcarea constituției». Trebuie doar să îndeplinești anumite ordine, dacă nu – vei fi disponibilizat. Și nimeni nu încearcă să demonstreze că vaccinarea este ceva corect, necesar și util – sau, cel puțin, nepericulos. Adică, va exista o presiune imperativă din partea tuturor ramurilor puterii – chiar dacă o lege privind vaccinarea obligatorie nu există! Și ni se spune: «О, dacă nu doriți, nu vă vaccinați! Dar dacă vreți să activați, faceți cu regularitate testele , dacă vreți să intrați într-o cafenea – arătați testul respectiv, făcut cu cel puțin trei zile înainte ».

Ar fi cum ar fi, dacă aceste teste ar fi gratuite, ca în multe țări ale lumii, sau ar costa rezonabil, dar ele costă 800 de lei! Un preț incredibil, inaccesibil! Desigur, presați în așa hal oamenii vor fi nevoiți să se supună noilor reguli și să-și injecteze, într-un final, serul.

Totul va fi aranjat așa, ca «antivaccerii» să devină adevărați paria și izgoniți: ei nu se vor putea angaja la muncă, merge peste hotare, aranja copiii la grădiniță (există precedente – în raionul Sîngerei copiii părinților nevaccinați nu erau primiți la grădiniță), nu vor avea acces într-o cafenea , teatru sau magazin, sală de sport, troleibuz…

Și totul – doar pentru binele lor.

Poate oare fi prevenit acest scenariu monstruos ? Poate, dar pentru aceasta trebuie ca societatea să fie solidară. În cazul nostru, cu regret, este ceva foarte îndepărtat. Din păcate, societatea noastră , împărțită în cei «de stînga» și cei «de dreapta», în «pro-ruși» și «pro-occidentali», în «stataliști» și «unioniști», a mai primit un motiv suplimentar pentru încă o linie de divizare – în adepții vaccinării generale și în cei care din varii motive nu văd posibilitatea de a o face, în cei vaccinați și în «antivacceri».

Intoleranța primilor față de cei din urmă este enormă – e suficient să citești polemicile din internet, cauzate de renumita decizie a Ministerului sănătății privind testele obligatorii pentru profesorii nevaccinați.

«Împotriva vaccinării se pronunță doar persoanele ignorante, întunecate, și ele nu au ce căuta în școlile noastre !»

«Ce, ei nu se vaccinează din considerente religioase? Sectanții nu au ce căuta în școlile noastre!»

«А, ei nu se vaccinează din motive medicale? Înseamnă că bolnavii nu au ce căuta în școlile noastre!»

Anume așa cetățeni conștiincioși îi vor denunța pe vecinii și colegii nevaccinați, iar de va fi nevoie – vor participa la gonirea celor care «nu au ce căuta în societatea noastră».

Despre aceea că presiunile asupra celor care se împotrivesc vor spori ne vorbește și faptul, că din timp ni s-a comunicat despre viitorul val groaznic de îmbolnăviri – 3000 pe zi! Deși, cine poate ști din timp numărul celor infectați și prognoza noile valuri?

Cristina Agatu

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X