Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Un sigur copil din Chișinău, internat în spital din cauza infecției de COVID-19. În ce stare se află

4 mar. 13:45   Capitala
2579 0

În rezent, în Chișinău, doar un singur copil este internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, în stare medie.

Totodată, alte două lăuze sînt internate la Maternitatea Municipală nr. 2. Despre acest lucru a anunțat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 4 martie, Vladimir Bolocan, șeful Direcției generale asistență medicală și socială.

„Începînd cu ziua de astăzi, instituțiile medicale din municipiul Chișinău activează în regim normal. Nu mai sînt arhipline în ceea ce privește pacienții cu diagnostic de bronhopneumnii, pneumonii, alte viroze sezoniere care erau ăn perioada anterioară. Totuși încă există o doză de contagiozitate în rîndul copiilor, dar acesta era un lucru normal întrucît copiii sînt în comunități foarte interactive și comunicative. Conform datelor epidemiologice, totul este sub control”, a menționat Vladimir Bolocan.

Totodată, responsabilul a declarat că de la începutul anului, în Chișinău au fost înregistrate doar 3 cazuri de rujeolă, un siur caz fiind la copil. Toate cazurile sînt de import și au fost înregistrate la persoane străine.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?