X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ce anume se află în spatele problemei imunizării

4 mai. 2021,, 15:45   Societate
3342 1

Este imposibil să ne dumerim în jocul care se joacă acum în jurul problemei vaccinării fără a pricepe ceva în imunologie și ramurile conexe.

Această opinie a fost exprimată de politologul și analistul rus Serghei Curghinean, lider al mișcării «Суть времени», informează Noi.md.

El a menționat că covidul este catalizatorul mizeriei noului. Este vorba despre diverse metode de catalizare.

Una dintre ele este extazul vaccinării, trăit de birocrația mondială, cravașată de profiturile nemăsurate ale businessului farmaceutic. Sub ochii noștri acest extaz devine legislatorul unei mode deosebite. Iar toți cei care nu cad în acest extaz, trebuie încadrați în șirul primitivilor care neagă realizările civilizației mondiale. Această «primitivizare » a adversarului este un truc comun al tehnologiilor politice și chiar al metodologiei filozofice, chemat să asigure monopolul forțelor care utilizează acest truc.

Serghei Curghinean a spus că ar dori să discute acest truc nu distanțat de concret, ci bazat pe el, să discute perspectiva vaccinării aproape forțate, simplificate flagrant.


„Nu putem înțelege ce anume stă în spatele acestei perspective, dacă nu discutăm pe scurt problema imunității în sine, pentru menținerea căreia oamenilor le este impusă această vaccinare”, a menționat el.

„Deci, ce este imunitatea, pe care trebuie să o influențăm cu ajutorul vaccinurilor, pentru a ne salva de groaznicul covid și alte nenorociri și mai mari? Repet: dacă nu vom înțelege aceasta, ne vom diviza rapid în adepți și adversari ai vaccinurilor, adepți ai unor anumite vaccinuri care neagă total alte vaccinuri. Atunci lupta cu vaccinarea va fi lipsită de conținut. Locul lui îl vor ocupa urletele care vor fi tot mai isterice pe măsură ce vor avea mai puțin conținut. De aceea, lupta pentru conținut - și doar ea – va determina soarta secolului XXI, soarta noastră, soarta copiilor și nepoților noștri, direcția procesului istoric sau anularea istoriei”, a menționat liderul mișcării «Суть времени».

„Evident, să urli e mai ușor ca să-ți încordezi circumvoluțiunile. Ne-am convins de multe ori unde ne duc aceste urlete, orcicare ar fi motivul lor. La început totul arată foarte spectaculos. Dar este spectacolul bulelor care plesnesc. Și cei care vor să obțină un alt rezultat, trebuie să învețe a-și încorda circumvoluțiunile, chiar dacă acest lucru ține de probleme străine lor”, a specificat el.

„Dacă această problematică a fost ancorată pe sorțile omenirii și pe sorțile concrete ale oamenilor conduși de mine, eu cum pot renunța la înțelegerea ei? Dacă eu personal am nevoie să elaborez anumite decizii și să influențez cumva conținutul dialogului despre covid, care în prezent poartă un caracter total lipsit de conținut, și de aceea – flagrant distructiv?”, a spus Serghei Curghinean.

El a atenționat că dacă noi în secolul ХХI, nefiind specialiști, nu putem înțelege conținuturile complexe, atunci puterea castei înguste care are capacitatea de a înțelege ceva, va fi nelimitată. „Și eu am convingerea, că această putere nu va fi folosită cu grijă pentru viitorul luminos al omenirii”, a remarcat liderul mișcării «Суть времени».

„Luați tot ce este complex, avangardist, extrem de intelectual, și duceți-l nu în «turnul de fildeș», da acolo unde, cu greu, dar totuși poate fi solicitat de cei, care în baza acestei solicitări pot schimba istoria împreună cu Dvs.

În baza acestei metodologii noi trebuie să fim răbdători și să ne dumerim în jocul care se joacă acum în jurul problemei vaccinării. Dar să ne dumerim fără a pricepe ceva în imunologie și ramurile conexe este imposibil. Este altceva, că trebuie să ne dumerim nu la nivel de studiere profundă, și nu la nivel de popularizare, ci la nivel metodologic sistemic. Acest tip de dumerire vreau să-l propun celor care-s gata să împărtășească abordarea mea a esenței provocării foarte acute, oferite omenirii în acest an: vaccinarea este un remediu pentru mobilizarea imunității, dа imunitatea ce este?”, se întreabă Serghei Curghinean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?