X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Care este situația epidemiologică în Moldova

20 feb. 14:52   Societate
1381 0

În perioada 12 - 18 februarie curent s-a atestat o scădere cu 30,3% a cazurilor de gripă sezonieră, comparativ cu săptămîna precedentă, fiind înregistrate 177 de îmbolnăviri.

Totodată, s-a constatat o descreștere cu 15,6% a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), fiind raportate 11 117 de îmbolnăviri – cu 2055 mai puține în raport cu săptămîna trecută. Este în scădere și numărul de spitalizări cu 14,2% comparativ cu săptămîna precedentă.

De asemenea, pentru a șaptea săptămînă consecutiv, se constată o scădere continuă a numărului de persoane infectate cu COVID-19, fiind înregistrate 251 de cazuri – cu 33,6% mai puțin față de săptămîna anterioară.

Pentru a evita îmbolnăvirile cauzate de infecțiile respiratorii acute, gripă și COVID-19 reiterăm necesitatea respectării următoarelor măsuri: purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte spații în care păstrarea distanței sociale poate fi dificilă, aerisirea periodică a încăperilor, spălarea frecventă a mîinilor cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea aglomerațiilor, evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile însărcinate, persoanele imunocompromise, persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate etc.

În cazul apariției primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii, cum ar fi: febră, tuse, strănut, dureri de cap sau stare de slăbiciune, recomandăm să consultați medicul de familie.

1
2
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?