TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova va începe un program pentru combaterea degradării terenurilor agricole

În Moldova va începe un program pentru combaterea degradării terenurilor agricole

Republica Moldova va primi circa 1,5 milioane de dolari pentru combaterea degradării terenurilor. Banii sînt oferiți de Organizația pentru Alimentație și Agricultură de la Roma, iar proiectul ar putea demara la începutul anului 2020, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.


Proiectul urmărește asigurarea unei gestionări eficiente a terenurilor agricole, astfel încît acestea să ofere servicii ecosistemice esențiale pentru mijloacele de trai ale populației, pentru dezvoltarea locală și națională și pentru sustenabilitatea mediului.


Ministerul Agriculturii anunță că activitățile preconizate includ și introducerea unor practici inovative de agricultură inteligentă pentru climă și gestionarea durabilă a terenurilor la confluența rîurilor Nistru-Coghilnic, în Orhei și Rezina. Rezultatele obținute vor fi diseminate în cadrul unor acțiuni de conștientizare a importanței conservării solului și gestionării eficiente a resurselor naturale.


Potrivit documentului de proiect, după utilizarea actuală a terenurilor și practicile de gestionare a solului în zonele cu pante abrupte se înregistrează pierderi de pînă la 20-30% în fertilitatea solului în urma ploilor torențiale și pierderi anuale de substanțe nutritive cauzate de eroziune care depășesc cu mult reînnoirea prin îngrășăminte.


Majoritatea gospodăriilor agricole sînt deținute de mici proprietari, care au resurse limitate și respectiv sînt mai vulnerabili la incidența calamităților naturale precum seceta sau inundațiile ce deteriorează constant structura solului arabil.


Proiectul s-a discutat în cadrul unei întrevederi oficiale a Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, cu reprezentanții oficiului central FAO de la Roma, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load