X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Mai multe terenuri agricole și construcții sunt transferate în gestiunea UTM

24 apr. 18:15   Societate
2157 0

Mai multe terenuri agricole și construcții sînt transferate în gestiunea UTM, pentru a îmbunătăți educația și cercetarea agricolă

La inițiativa Ministerului Agriculturii și Industriei, Executivul a decis să transfere 12 loturi de teren agricol, cu o suprafață totală de circa 568 hectare, de la Întreprinderea de Stat „Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni” (SDE Criuleni) la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Hotărîrea prevede, de asemenea, transferul a 14 construcții cu o suprafață totală de 5894 m² de la Agenția Proprietății Publice la Ministerul Educației și Cercetării, pentru a fi utilizate de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

„Aceste acțiuni au fost întreprinse pentru a le oferi studenților experiențe educaționale complexe și relevante pentru cariera lor în agricultură. Cu un număr de 818 studenți și masteranzi înscriși în cadrul Facultății de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, acest pas va avea un impact semnificativ asupra formării viitoarelor generații de specialiști în agricultură. Tinerii vor avea oportunitatea să-și aplice cunoștințele în practică”, susține secretarul general Sergiu Gherciu.

Menționăm că, masa vegetală ce va fi recoltată de pe terenurile agricole, va fi folosită pentru ferma didactică a UTM, construită cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul unui proiect transfrontalier.

3
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?