Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Persoanele afectate de procedura de expropriere ar putea fi scutite de plata impozitelor

28 feb. 17:13   Societate
3082 0

Persoanele afectate de procedura de expropriere ar putea fi scutite de plata impozitelor la sumele primite ca despăgubire pentru bunurile expropriate pentru cauză de utilitate publică.

Această prevedere se regăsește în proiectul de modificare a unor acte normative examinat, astăzi, de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Justiției în vederea modernizării cadrului normativ referitor la procedurile de expropriere, excluderii unor lacune de reglementare sau a unor prevederi ambigui care pot prezenta un potențial risc pentru desfășurarea eficientă a acestor proceduri.

Potrivit proiectului, se propune o nouă redacție a articolului care explică noțiunea de expropriator din Legea exproprierii pentru cauză de utilitate publică. Astfel, pentru lucrările de interes național expropriator se propune a fi statul, iar pentru lucrările de interes local expropriator va fi unitatea administrativ-teritorială.

În proiect sînt reglementate și aspectele ce țin de excluderea/retragerea din circuitul agricol sau silvic a terenurilor afectate de lucrările de interes național. Mai exact, excluderea/retragerea poate fi definitivă în cazul terenurilor afectate permanent de lucrările de interes național sau temporar, în cazul terenurilor afectate pe durata lucrărilor de interes național. În ambele cazuri, excluderea din circuitul agricol sau silvic a terenurilor afectate de lucrările de interes național se va efectua fără compensarea pierderilor.


Documentul va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?