X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Hotărît! Unele categorii de populație vor beneficia de asigurare medicală

12 apr. 17:15   Societate
2491 0

Proprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor fi notificați cu privire la obligativitatea achitării primei de asigurare medicală.

Parlamentul a votat în lectură finală un PROIECT de lege care introduce modificări în Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

De scutirea plății vor beneficia persoanele fizice neangajate, cu domiciliul în Republica Moldova, asigurate de Guvern. Această scutire se va aplica, în special, persoanelor deținători de titlu de proprietate (cotă) asupra terenurilor agricole, inclusiv moștenite de la părinți, ce nu depășesc suprafața de 1-2 hectare și care nu au venituri înregistrate de la aceste terenuri. Totodată, beneficiari ai respectivelor scutiri vor fi și moldovenii aflați peste hotare, care fac dovada aflării pe o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar, precum și persoanele care au atins vîrsta de pensionare.

Modificările au fost efectuate ca urmare a solicitărilor multiple venite din partea cetățenilor din diasporă, care dețin cote de teren agricol în Republica Moldova.

12
1
1
4
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?