COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: temperatura de 40 ℃ la sfîrșitul secolului va deveni normă în Marea Britanie

Studiu: temperatura de 40 ℃ la sfîrșitul secolului va deveni normă în Marea Britanie

Oamenii de știință au estimat că, avînd în vedere ritmul actual al schimbărilor climatice, temperatura din Marea Britanie spre sfîrșitul secolului va ajunge la 40°C. Acest lucru va afecta sănătatea populației în vîrstă.


Dacă emisiile de dioxid de carbon rămîn la același nivel, atunci pînă în anul 2100, temperatura normală de vară în Marea Britanie va ajunge pînă la 40°C. Recordul actual este de 38,7 °C și a fost înregistrat în Cambridge în iunie 2019.


"Am constatat că probabilitatea zilelor extrem de calde în Marea Britanie crește și va crește și în secolul următor. În același timp, cele mai înalte temperaturi vor fi întîlnite în sud-estul Angliei", se arată în raportul cercetătorilor. Ei au adăugat că amploarea activității umane este "în mîinile noastre".
Chiar dacă prognozele nu se vor adeveri, temperaturile de 38-39°C vor avea consecințe grave pentru persoanele în vîrstă. Oamenii de știință avertizează că temperaturile ridicate continue pot crește mortalitatea populației de boli cronice și în rîndul tinerilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load