X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Criza climatică globală se agravează

10 feb. 02:00   Ştiinţă şi IT
1720 0

Serviciul privind schimbările climaterice al Uniunii Europene a anunțat că încălzirea globală a depășit pentru prima dată timp de an pragul de 1,5°C.

Această depășire este extrem de alarmantă, scrie BBC, avînd în vedere că în 2015 liderii mondiali au convenit să încerce să limiteze creșterea temperaturii pe termen lung pînă la această valoare, considerînd-o esențială pentru a preveni cele mai devastatoare efecte ale schimbărilor climatice.

În ciuda faptului că această depășire a fost înregistrată doar pentru trei luni, ea încalcă indirect Acordul de la Paris. Acest lucru indică faptul că lumea se apropie de punctul critic pe termen lung.


Oamenii de știință spun că întreprinderea unor acțiuni urgente de reducere a emisiilor de dioxid de carbon ar putea încă încetini încălzirea globală și împiedica accelerarea ei ulterioară.


Profesorul Sir Bob Watson, fostul președinte al organului ONU pentru climă, a subliniat consecințele grave ale unei creșteri chiar și mici de 1,5°C a temperaturii. El a menționat inundațiile, secetele, valurile de căldură și incendiile de pădure din întreaga lume, precum și reducerea productivității agricole și problemele legate de calitatea apei.Acest raport privind încălzirea globală vine pe fundalul informațiilor privind o răsturnare politică în Marea Britanie. Partidul Laburist renunță la planul său de investiții ecologice în valoare de 28 de miliarde de lire sterline pe an, iar conservatorii au redus obiectivele cheie. Acest lucru este îngrijorător, deoarece ambele partide renunță la angajamentele considerate esențiale pentru combaterea schimbărilor climatice.


Limitarea încălzirii cu mai mult de 1,5°C față de nivelurile "preindustriale" este un simbol cheie al eforturilor internaționale de combatere a schimbărilor climatice.

0
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?