Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Industria de schi a pierdut miliarde de dolari

16 mar. 00:32   Externe
2397 0

Stațiunile de schi din SUA au pierdut 5 miliarde de dolari din 2000 pînă în 2019 ca urmare a schimbărilor climatice, a relatat Associated Press, citînd un nou studiu.

Între timp, pierderile lor ar putea fi de aproximativ 1 miliard de dolari pe an în anii 2050, în funcție de cît de mult se reduc emisiile, a relatat golosameriki.

"S-ar putea ca oamenilor să nu le pese de dispariția unor specii în cealaltă parte a lumii sau de inundațiile din alt cartier. Dar sportul este ceva de care oamenilor le pasă adesea", a declarat Daniel Scott, cercetător la Universitatea din Waterloo, unul dintre autorii studiului. - Și ei văd cum se produc aceste schimbări".

Potrivit studiului Universității din Waterloo, vremea caldă din acest an a făcut ajustări la sărbătorile de iarnă în America de Nord și Europa.

O cursă de 250 de mile de sanie trasă de cîini a fost anulată în statul Maine, zăpada de pe terenurile de golf s-a topit în Minnesota, iar în Austria a fost nevoie ca zăpada stocată de anul trecut să fie adusă pentru cursele de schi.


Oamenii de știință cred că fenomenul climatic El Niño, care provoacă vreme caldă și uscată, împreună cu încălzirea globală, este de vină, notează Associated Press.

"Aceasta este o problemă de astăzi, nu de viitor", a declarat Oden Schendler, vicepreședinte senior al sustenabilității la Aspen One, o companie de schi și hoteluri care a contribuit la finanțarea studiului.

Studiul a fost publicat în revista Current Issues in Tourism.

În acesta se arată că durata medie a sezonului sărbătorilor de iarnă între 2000 și 2019 a fost mai scurtă cu 5,5 pînă la 7,1 zile, chiar și luînd în calcul producerea de zăpadă pentru a compensa cantitatea mică de zăpadă naturală, relatează Associated Press.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?