Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Statul își propune să reducă emisiile gazelor cu efect de seră

13 mar. 17:30   Societate
629 0

Proiectul de lege privind acțiunile climatice va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului. Documentul a fost examinat la ședința Comisiei mediu, climă și tranziție verde și a Comisiei politică externă și integrare europeană.

DOCUMENTUL a fost elaborat de Ministerul Mediului și are drept scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), stabilizarea concentrațiilor de GES în atmosferă, precum și armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

Proiectul de lege privind acțiunile climatice transpune, în totalitate sau parțial, mai multe regulamente europene în domeniu. Documentul conține prevederi clare despre politicile statului în domeniul reducerii emisiilor de GES și adaptării la schimbările climatice. De asemenea, inițiativa legislativă reglementează monitorizarea, raportarea și verificarea (MRV) emisiilor de GES. Proiectul de lege privind acțiunile climatice mai conține prevederi referitoare la efectuarea controlului de stat în acest domeniu și răspunderea pentru încălcarea legislației.

Respectiv, documentul introduce sistemul MRV pentru emisiile de GES în domeniul aviației, precum și monitorizarea, raportarea și verificarea emisiilor GES la instalațiile staționare și activitățile din domeniul aviației și transportul maritim.

Proiectul de lege a fost elaborat în contextul eforturilor depuse de Republica Moldova în a reduce emisiile gazelor cu efect de seră, așa cum prevede Acordul Climatic de la Paris. Documentul va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?