COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iarna nu mai este aproape: în pădurile din nord a scăzut brusc numărul zilelor cu ger și zăpadă

Iarna nu mai este aproape: în pădurile din nord a scăzut brusc numărul zilelor cu ger și zăpadă

Cercetătorii de la Universitatea din New Hampshire au descoperit că condițiile din fîșiile de pădure din nord s-au schimbat - numărul zilelor geroase a scăzut.

Acest lucru afectează în mod critic flora și fauna acestor latitudini.


S-a schimbat numărul de zile cu ger și zăpadă, precum și alți indicatori importanți ai iernii, care au un efect de durată asupra ecosistemelor, aprovizionării cu apă, economiei, turismului și sănătății umane. În latitudinile nordice, numărul de zile cu zăpadă și temperaturi negative pe an a scăzut.„Condițiile de iarnă se schimbă mai repede decît în orice altă perioadă a anului, iar acest lucru poate avea consecințe grave”, spune Alexandra Kontosta, profesor la Centrul de Cercetare a Sistemelor Pămîntului.


Cercetătorii spun că o mare parte din ceea ce se știe despre impactul schimbărilor climatice asupra ecosistemelor se bazează pe cercetările efectuate în perioada de vegetație. Mai des putem auzi știri despre climatul de vară - indice de secetă sau căldură anormală. Însă este nevoie cercetări și în perioada așa-numitului sezon de „adormire” pentru a completa golurile-cheie privind modul în care ecosistemele forestiere reacționează la schimbările climatice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load