COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șeful ANSP: Relaxarea restricțiilor poate fi revizuită

Șeful ANSP: Relaxarea restricțiilor poate fi revizuită

Tendința aceasta de creștere ne va impune să reexaminăm deciziile luate. Cel puțin asta spune șeful Agenției Naționale în Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

„Comportamentul acesta prin nepăsare, prin ne luare act de învățămintele pe care le dăm noi specialiștii, duc la aceea că sufocă sistemul de sănătate. Și iată fluxul acesta mare și nebun din Piața Centrală, prin nerespectarea regulilor de conduită, de igienă, în cîteva zile o să se reflecte la împotmolirea spitalelor. Spitalele o să se supraîncarce și o să ajungem oameni buni în situația Italiei. Cînd se spunea clar, pe acesta îl luăm, pe acesta nu îl luăm. Și o să întrebați iar din nou din partea sistemului de sănătate, de ce nu îl luați pe cutare, pentru cutare nu m-a ascultat și a vrut piață deschisă”, spune Furtună.

Acesta mai afirmă că sistemul de sănătate nu este de cauciuc și nu poate să se extindă pînă la nesfîrșit. „El are o capacitate, cu toate bunele și relele”, scrie unimedia.info.


„De aceea, mesajul nostru nu ține de persoana în sine. Riscăm să ajungem într-un moment că o să explodeze sistemul de sănătate, prin asta o să se îmbolnăvească cadrele medicale și o să ajungem în situația în care nu o să aibă cine să acorde asistență medicală. Și noi deja am trăit deja asta într-un Spital. Ne-am gîndit că relaxările vor fi pe o lecție învățată, am dat greș”, a punctat expertul.

Amintim că Republica Moldova trece pragul de 300 de decese provocate de noul tip de coronavirus, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în total alte 10 decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load