X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Ministerul Sănătății a informat despre situația legată de COVID în țară

6 feb. 14:09   Societate
2677 0

În săptămîna a cincea a anului curent s-a atestat o creștere a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) cu 9,9% față de săptămîna precedentă, înregistrîndu-se 11373 de îmbolnăviri, informează Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a constatat o ușoară creștere a cazurilor de gripă sezonieră – cu 57 mai multe, transmite Noi.md.

Pentru a cincea săptămînă consecutiv se atestă o descreștere continuă a numărului persoanelor infectate cu COVID-19, fiind înregistrate 460 de cazuri – cu 5,3% mai puține în comparație cu săptămîna anterioară.

Totodată, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie numărul de internări a scăzut cu 0,6% în raport cu săptămîna precedentă. 381 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu IACRS, iar 175 cu gripă.

Ministerul Sănătății reamintește despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră, infecții respiratorii acute și COVID-19 și anume: evitarea aglomerațiilor, purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte spații în care păstrarea distanței sociale poate fi dificilă, aerisirea periodică a încăperilor, spălarea frecventă a mîinilor cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile însărcinate, persoanele imunocompromise, persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate etc.


În cazul apariției primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii, cum ar fi: febră, tuse, strănut, dureri de cap sau stare de slăbiciune, recomandăm să consultați medicul de familie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?