X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Situația privind COVID-19 în Chișinău, prezentată de expert

17 ian. 17:15   Capitala
2763 0

Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate pe teritoriul municipiului Chișinău, a crescut cu circa 30% pe parcursul ultimei săptămîni. Totuși, nu există nici o îngrijorare cu privire la înrăutățirea situației epidemiologice, deoarece în prezent, majoritatea cazurilor au forme ușoare și medii.

Asigurarea vine din partea lui Vladimir Bolocan, șef interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate și a fost făcută în cadrul Podcastului „Chișinău LIVE”, transmite Noi.md.

„Sîntem mai pregătiți ca în primăvara anului 2020, atunci cînd a apărut primul caz de COVID. La momentul actual avem și protocoale de activare a secțiilor aprobate, precum și secții amenajate, ceea ce de fapt ne-a permis să activăm acea secție din cadrul Institutului de Ftiziopneumologie cu 50 de paturi, care a fost ocupată de maxim 25-26 de pacienți”, a mai adăugat Vladimir Bolocan.

Totuși, dacă situația epidemiologică cu privire la îmbolnăvirea cu coronavirus se va înrăutăți, Primăria Municipiului Chișinău este pregătită să acționeze conform protocoalelor, pentru a asigura sănătatea și siguranța oamenilor, a mai adăugat Vladimir Bolocan, șef interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?