COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi frizeri, infectați cu noul coronavirus. Ce detalii a dat șeful ANSP

Doi frizeri, infectați cu noul coronavirus. Ce detalii a dat șeful ANSP

În Republica Moldova sînt primii frizeri infectaţi cu noul coronavirus, după ce autorităţile au permis parţial, la mijlocul lunii mai, activitatea frizeriilor.

Asta se întîmplă pentru că cetăţenii nu au înţeles ce înseamnă relaxarea măsurilor, dar şi pentru că nu sînt respectate corect toate măsurile, inclusiv măştile nu sînt purtate corect, transmite Tvrmoldova.md.

Despre aceasta a vorbit directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.


„Relaxare a însemnat, în viziunea specialiştilor, ieşirea din starea de urgenţă, dar alături de COVID. Adică, ieşim din cei patru pereţi care ne-au obosit, dar atunci cînd ieşim, conşitentizăm că COVID-ul nu ne-a părăsit. Ne desfăşurăm activităţile avînd în vedere că nenorocitul acesta de COVID ne urmăreşte”, a declarat Nicolae Furtună.

Şeful ANSP a dat drept exemplu frizeriile, cărora le-a fost permisă activitatea parţial, însă cu respectarea măsurilor, Directorul ANSP dă de înţeles că unii dintre frizeri nu au respectat măsurile şi au fost infectaţi cu coronavirus.

Totodată, Nicolae Furtună spune că avem şi casieri, şi taxatori infectaţi, după ce măsurile privind transportul public la fel au fost relaxate.

„Omul nostru nu a făcut concluzia esenţială. Relaxare nu înseamnă relaxarea de pînă la COVID. Relaxare înseamnă ieşirea din găoace, dar ţinînd cont că mă paşte COVID-ul”, spune Nicolae Furtună.

Nicolae Furtună a mai declarat că astăzi, nici în magazine nu se respectă măsurile ce ţin de mască, distanţă socială, rînduri, etc:

„Masca trebuie purtată corect, noi discredităm şi noţiunea de protecţie şi de respect reciproc, toate aceste lucruri le compromitem”.

Şeful ANSP spune că săptămîna aceasta urmează să se discute că dacă Republica Moldova ve reveni la starea de urgenţă sau nu, întrucît restricţiile actuale nu funcţionează.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load