Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul Justiției a explicat de ce nu a fost pornită urmărire penală pe numele lui Plahotniuc

3 oct. 2019,, 16:50   Politică
14706 7

În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8, ministrul Justiției, Olesea Stamate, și-a exprimat opinia cu privire la nepornirea urmării penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc și al persoanelor din anturajul său imediat, relatează eNews.

„Cred că nu există suficient curaj. Există o teamă foarte mare în interiorul procuraturii. Nu contează că Plahotniuc este departe. Schema pe care a construit-o, imperiul acesta este probabil încă funcţional. Nu vă pot oferi date exacte, deoarece nu am intrat în aceste structuri. Dar, conform informațiilor mele, aceasta continuă să activeze. Acum, rămînînd fără şef, ei continuă să acționeze în interesul propriu. Și aceste structuri trebuie decapitate. Trebuie deconspirate și eliminate. După aceea, acei procurori onești, conștiincioși, care mai sînt prezenţi în procuratură, vor începe să activeze normal”, a spus Olesea Stamate.

De asemenea, ministrul a recunoscut că este la curent cu faptul că procurorii care au fost în contact direct cu Plahotniuc și agenții săi continuă să lucreze în cadrul procuraturii. Potrivit lui Stamate, inclusiv din acest motiv, alți procurori se tem să lucreze, văzîndu-şi colegii care s-au compromis simţind propria impunitate.

„De aceea dorim ca procurorul general să fie selectat în alt mod”, a concluzionat ministrul Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?