X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ministerul Justiției caută sediu pentru Procuratura Anticorupție

17 apr. 17:33   Societate
2550 0

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, susține că soluția pentru identificarea unui nou sediu pentru Procuratura Anticorupție este aproape de a fi găsită.

Una dintre opțiuni este clădirea nefinalizată de pe strada Alexandru cel Bun din Capitală, unde urma anterior să activeze Procuratura Generală.

Pentru finalizarea acestei clădiri va fi nevoie însă de cel puțin un an, timp în care PA ar putea să închirieze temporar un alt spațiu. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Moldova LIVE de la Exclusiv TV.

„Problema este că nu este atît de ușor să găsești spațiul care să corespundă tuturor parametrilor necesari activității Procuraturii Anticorupție ca urmare a faptului ca urmează să fie suplimentat cu 54 de unități de personal. O opțiune este să găsească un spațiu pentru chirie temporară, iar în paralel urmează să fie făcută o expertiză a stării construcției deja ridicate pe Alexandru cel Bun și să finalizată acea construcție care, de fapt, a fost preconizată să fie sediul Procuraturii Generale, ceea ce ar însemna un an-doi de reparații”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Ce ține de declarațiile Veronicăi Dragalin despre faptul că Procuratura Anticorupție a rămas „descoperită” din 1 aprilie, ministrul Justiției a declarat că „ar avea rezerve” referitoare la asemenea afirmații. Potrivit ei, procesul de angajare a celor 54 de persoane, în conformitate cu recentele modificări prin care s-a majorat staff-ul de personal în PA, ar trebui să fie început. Mihailov-Moraru s-a arătat convinsă că PA este funcțională și trebuie să livreze rezultate.


Amintim că lipsa unui sedu propriu pentru PA a devenit un motiv de scandal după ce Veronica Dragalin a declarat că clădirea Academiei de Științe ori un edificiu al Universității Pedagogice ar fi potrivite pentru instituția pe care o conduce. Ca urmare, reprezentanții mediului academic au emis declarații publice în care și-au manifestat indignarea față de aceste intenții.

2
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?