Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Terenurile agricole existente ar putea hrăni încă 800 de milioane de oameni

1 mai. 2020,, 05:00   Ştiinţă şi IT
3713 3

Terenurile agricole existente ar putea hrăni încă 800 de milioane de oameni, dar pentru aceasta va trebui de construit noi rezervoare de apă și de restabilit vechile sisteme de irigare, care anterior au fost considerate ineficiente.

La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea California, Berkeley, a căror lucrare este publicată în revista Science Advances.


Acum în agricultură sînt implicate aproximativ 37% din uscat-acest lucru pune în fața omenirii o sarcină dificilă. Pe de o parte, trebuie de hrănit populația în creștere a lumii. Pe de altă parte, menținerea agriculturii în forma sa actuală și tăierea pădurilor pentru a crea pășuni și cîmpuri noi dăunează foarte mult ecologiei.


În noua lucrare, oamenii de știință au încercat să găsească o modalitate de a utiliza mai eficient terenurile agricole existente. Pentru a face acest lucru, ei au analizat irigarea terenurilor în 130 de zone agricole-cheie, unde sînt cultivate aproape 100% din alimentele vegetale din lume.


Studiul a constatat că doar o cincime dintre ele sînt irigate — iar restul terenurilor suferă de insuficiență de umiditate, ceea ce le reduce foarte mult randamentul.Potrivit autorilor studiului, construcția de noi rezervoare de apă în Rusia, Africa și Asia, precum și restaurarea terenurilor vechi de irigare va permite asigurarea cu hrană a încă 800 milioane de oameni. În același timp, agricultorii vor cheltui cu 20% mai puțină apă dulce pentru irigare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий