COVID-19 în MOLDOVA

A apărut o hartă a temperaturilor anormale de pe întreaga planetă

A apărut o hartă a temperaturilor anormale de pe întreaga planetă

Activiștii mișcării Greenpeace au prezentat o hartă a temperaturilor anormale de pe întregul Pămînt. Internauții vor putea vedea în timp real temperatură care nu era tipică pentru o anumită zonă.


Datele de pe hartă arată temperatura aerului la o înălțime de doi metri deasupra suprafeței pămîntului. Anomaliile de temperatură reflectă diferența dintre temperatura actuală și valorile medii în aceeași perioadă, care puteau fi observate între 1979 și 2000.


Nuanțele de roșu indică zonele în care temperaturile medii lunare sînt acum mai mari decît media pentru perioada 1979-2000, cu albastru, dimpotrivă, sînt indicate zonele cu temperatura sub medie. De exemplu, dacă în luna iulie a acestui an, în regiunea Moscova a Rusiei, utilizatorii văd roșu, înseamnă că temperatura este mai mare decît media din luna iulie între 1979 și 2000.Anomaliile zilnice au fost calculate în baza valorilor medii din anii 1979-2000, această perioadă de 22 de ani fiind aleasă ca "linia de bază", deoarece reflectă mai precis încălzirea în latitudinile nordice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load