COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un angajat de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, infectat cu noul coronavirus

Un angajat de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, infectat cu noul coronavirus

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, începînd cu data de 21 august 2020 activează în regim special, asta după ce în un angajat al instituției a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Despre acest lucru a anunțat Uniunea Avocaților pe o rețea de socializare.

Astfel, potrivit Dispoziţiei preşedintelui judecătoriei, Radu Ţurcan, ''instituţia de drept va activa în regim special în ceea ce ţine de desfăşurarea şedinţelor de judecată:


- Se vor examina cauzelepotrivit cadrului normativ care se judecă fără citarea părţilor, precum şi cele în care a fost solicitarea examinarea fără prezenţa părţilor;

- Se vor examina cauzele urgente privind aplicarea măsurilor de prelungire măsurilor procesuale de constrîngere, aplicarea măsurilor de siguranţă şi a măsurilor de protecţie avictimelor şi martorilor, cauzele care pun în pericol obţinerea probelor saui dentificare acuzatului, cauzele în care sînt persoane arestate etc.

- În alte circumstanţe decît cele enumerate ca fiind urgente şi amînarea acestora periclitează bunul mers al înfăptuirii justiţiei, judecătorul/completul de judecată, va preschimba din oficiu termenele de examinare a dosarelor, fiind obligaţi de a înştiinţa părţile participante la dosar despre orice fel de modificări şi prinintermediul site-ului oficial al instituției;

- Se recomandă comunicarea cu Direcţiile instituţiei prin intermediul comunicării electronice;

- Accesul în sediul judecătoriei va fi permis în condiţii speciale, cu înregistrarea şi identificarea în scris a identității persoanei;

- Depunerea de înscrisuri de dosar se va face exclusiv prin intermediul poştei electronice: ibu@justice.md, sau prin poştă la adresa str. Mihai Viteazu nr.2, Bld. Ştefan cel Mare 200, mun. Chişinău.

În acest context, Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, recomandă tuturor avocaţilor să fie precauţi şi să solicită respectarea tuturor recomandărilor obligatorii de asigurare a acţiunilor de prevenire a infectării cu COVID-19 de către instituţiile publice de drept şi nu doar'', se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load