X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Doi polițiști de frontieră, cercetați penal. Pentru ce luau mii de dolari

8 mai. 13:38   Societate
2366 0

Doi polițiști de frontieră și doi bărbați civili sînt cercetați penal, după ce ar fi facilitat intrarea ilegală în Moldova a unui militar, cetățean al Ucrainei, contra sumei de 10.000 dolari americani.

Potrivit oamenilor legii, banii au fost transmiși în trei tranșe, notează Noi.md.

Un militarul de 21 de ani a transferat electronic prima tranșă de circa $2.000 către un membru al grupului infracțional din Ucraina. Ulterior, în Odesa, acesta i-a înmînat $3.500 altui membru al grupului infracțional – un civil din stînga Nistrului, cu care acesta comunica telefonic, după ce au intrat în contact în cadrul unui grup de comunicare de pe aplicația Telegram. În final, acesta a prezentat a treia tranșă de $4.500, după traversarea ilegală a frontierei de Est.

"Cei doi bărbați civili l-ar fi instruit pe militarul privitor la comportamentul care urma să-l manifeste și i-ar fi asigurat deplasarea cu mijlocul de transport personal pînă la bariera punctului de trecere a frontierei. Sosit acolo, cei doi polițiști de frontieră bănuiți ar fi asigurat intrarea acestuia în Moldova.

Miercuri oamenii legii au desfășurat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger” la domiciliile, automobilele personale și birourile de serviciu ale polițiștilor de frontieră și în privința civilului. În rezultat, au fost ridicate obiecte relevante cauzei, care vor fi supuse cercetărilor".


Ca urmare a perchezițiilor, a fost reținut bărbatul civil percheziționat, iar după escortarea lui la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), procurorii vor decide asupra formulării și prezentării învinuirii.

Acțiunile de urmărire penală continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав