X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Una dintre magistratele care l-a achitat pe Filat a depus cerere de demisie

8 mai. 07:45   Societate
6583 0

Djeta Chistol, una dintre judecătoarele din completul care l-a achitat pe fostul premier Vlad Filat în dosarul spălării de bani în proporții deosebit de mari, a depus cerere de demisie.

Potrivit Ziarul de Gardă, cererea a fost depusă, din proprie inițiativă, în data de 3 mai.

Chistol solicită să îi acceptată demisia onorabilă începînd cu 1 iunie curent.

Magistrata Djeta Chistol activează în sistem din anul 1996. Ea a făcut parte din completul de judecătoare care a examinat, din 2019 pînă în prezent, dosarul ex-premierului Vlad Filat, în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Marți, 7 mai, fostul premierVlad Filat a fost achitat în dosarul în care e acuzat de spălare de bani. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. La scurt timp, procurorii au anunțat că vor contesta hotărîrea la Curtea de Apel Chișinău.


Procurorii au cerut 7 ani de închisoare pentru fostul prim-ministru. De asemenea, acuzatorii au solicitat de a încasa de la Filat, în contul statului, suma de 12,8 milioane de lei, contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor.

Dosarul în care fostul premier Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari a ajuns în judecată în 2018. El este învinuit că, în anul 2013, fiind lider al Partidului Liberal Democrat, a încheiat un contract de PR și consultanță de aproape 13 milioane de lei cu o companie americană. Acuzarea susține că banii au provenit din frauda bancară, iar Filat se declară nevinovat.

14
10
3
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав