Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Dmitri Dmitrenco: "Medicii legiști se confruntă cu multe riscuri"

3 mai. 06:30   Societate
2103 0

Medicii legiști se confruntă cu multe riscuri în activitatea lor, deoarece sînt obligați să efectueze autopsii medico-legale la toate persoanele suspectate de moarte violentă, fără a avea informații despre prezența anumitor boli la acestea, inclusiv a coronavirusului.

Despre acest lucru a declarat expertul judiciar medico-legal Dmitri Dmitrenco în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md

Potrivit acestuia, dacă există o suspiciune de moarte violentă datorată unor factori externi, atunci, indiferent dacă o astfel de persoană decedată a fost diagnosticată cu covid sau nu, ea oricum este supusă unei autopsii sau unei expertize post-mortem, chiar dacă vine din spital.

Medicul legist a explicat că, dacă cadavru ajunge de la spital, chiar dacă a murit în spital, dar prezintă orice fel de traumatism, chiar și o simplă suspiciune de leziune, fractura uneia sau mai multor coaste, acesta este un indiciu că trebuie efectuată o expertiză medico-legală.

Potrivit acestuia, un alt pericol este deplasarea la locul accidentului, la domiciliul persoanei decedate, dacă decesul a survenit acasă, la domiciliu.

Experții medico-legiști nu știu nimic despre faptul că persoana respectivă avea sau nu covid, dar trebuie să examineze cadavrul. Apoi îl examinează la centrul de expertiză medico-legală, iar experții criminaliști nu au nicio informație despre faptul dacă a fost bolnav înainte sau nu. Nu întotdeauna au astfel de informații.


"Nu se știe dacă fusese bolnav de ceva, dacă s-a tratat, dacă tușea. Poate avea simptome ale unei boli respiratorii. Și numai atunci cînd se face autopsia, putem vedea semne morfologice care arată, indică faptul că persoană ar fi putut avea covid, iar apoi se iau probe și se trimit la laborator, ceea ce ajută la stabilirea rezultatului exact, dacă avea sau nu covid", a subliniat Dmitri Dmitrenco.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав