X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

De astăzi, nu mai aveți voie să intrați cu mașinile pe teritoriul Сimitirului "Sfîntul Lazăr"

8 mai. 12:30   Capitala
2928 0

De astăzi, accesul pe teritoriul Cimitirului "Sfîntul Lazăr" din capitală va fi restricționat, notează Noi.md.

Potrivit Ludmilei Boțan, directorul Întreprinderii Municipale "Combinatul servicii funerare", accesul transportului pe teritoriul Cimitirului "Sfîntul Lazăr" va fi interzis de Paștele Blajinilor, iar la intrare vor fi prezenți oamenii legii.

"Poliția va monitoriza situația. Vor exista cîteva echipaje ale oamenilor legii, care vor patrula prin interiorul cimitirului".

Anterior, Primăria capitalei a precizat că o astfel de măsură, precum limitarea accesului automobilelor, a fost "luată în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare şi amenajare de către serviciile de profil a teritoriului cimitirului către sărbătoarea Paştele Blajinilor".

Menționăm că, fiind unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Sud-Est, cimitirul „Sfîntul Lazăr” din Chişinău are o suprafata de aproximativ 145 hectare.


Accesul pe teritoriul cimitirului se realizează pe la cele 3 trei porți, conform orarului afișat, infrastructura include căi de acces asfaltate, panouri informative, rezervoare de apă pentru necesitățile vizitatorilor, tomberoane pentru deșeuri inclusiv deșeuri de masă plastică.

Totodată, din data de 10 mai, se limitează accesul automobilelor pe teritoriile celorlalte cimitire din oraş şi anume: Cimitirul „Central” din str. A. Mateevici, 11; Cimitirul „Catolic” din str. Trandafirilor, 11; Cimitirul „Sf. Treime” din şos. Munceşti, 46; Cimitirul „Sculeni” din stradela Călăraşi, 12 b, Cimitirul „Şt. Ciobanu” din str. Decembriştilor, 39, Cimitirul Buiucanii Vechi din str. Bisericii, 16 a, Cimitirul Băcioii Noi, Cimitirul Petricani și Cimitirul Ciocana din str. Industrială.

Amintim că pe 12 și 13 mai, Primăria Chișinău va asigura cetățenii cu transport gratuit (rutele de autobuz nr. 27, „C” şi „D) către Cimitirul „Sf. Lazăr” din str. Doina, 189.

Programul de circulaţie al autobuzelor pe ruta „D” se va stabili de la ora 07:00 şi pînă la ora 20.00, iar pe rutele: „C”, nr. 19 și nr. 27 - conform orarelor aprobate.

Pe data de 11, 12 și 13 mai, a. c., numărul de troleibuze de pe rutele nr. 12, nr. 25, nr. 26, nr. 27 și nr. 28 va fi stabilit după necesitate.

În zilele de 12 și 13 mai 2024, circulaţia microbuzelor pe rutele nr. 134, 162 şi 184 va fi stabilită pînă la Cimitirul „Sfîntul Lazăr” (poarta III).

3
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?