X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Suport reciproc între MAI și Serviciul Pazei Frontierei de Stat al Republicii Lituania

7 oct. 2022,, 16:30   Societate
1337 0

Dialogul de cooperare cu instituțiile europene sînt o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne. În acest sens, a avut loc o întrevedere oficială între Secretarul General al MAI, Serghei Diaconu și reprezentanții Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Lituaniei.

Întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru a reitera importanța schimbului de bune practici la nivelul structurilor moldovenești și lituaniene, cu accent pe domeniul prevenirii și combaterii criminalității organizate transfrontaliere, a migrației ilegale, traficului de persoane, traficului de arme de foc și a criminalității informatice.


Totodată, au fost puse în discuție posibilitățile de suport reciproc în stabilirea relațiilor directe cu omologii din diferite țări, inclusiv în afara UE, dar și mecanismele de gestionare a proiectelor de asistență externă.


De asemenea, s-a examinat posibilitatea participării experților din Republica Moldova la platformele și reuniunile regionale, în scopul împărtășirii experiențelor, bunelor practici, provocărilor și lecțiilor învățate.


Menționăm că, din 2007, în urma semnării Protocolului de cooperare între autoritățile moldovenești și lituaniene, au fost consolidate eforturile comune – fapt care a contribuit la schimbul de experiență în domeniul controlului frontierei, cooperarea internațională și inter-regională, inclusiv organizarea de instruiri și vizite de studiu în cadrul Ministerului de Interne a Republicii Lituania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий