X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Serviciul Vamal a rămas fără director adjunct

10 apr. 14:46   Societate
2637 0

Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov, a anunțat că pleacă din funcție.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook acesta a scris că pentru el a fost o onoare să facă parte dintr-o echipă profesionistă.

„A venit momentul în care îmi închei activitatea în funcția de director adjunct al Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Țin să vă asigur că pentru mine a fost o onoare să fac parte dintr-o echipă profesionistă, puternică și integră. Pe parcursul a doi ani și jumătate, activînd în perioade de criză economică, energetică și umanitară, noi ne-am confruntat cu multiple provocări, dar le-am depășit și am realizat enorm de multe împreună”, a scris Vutcariov.

Nicolae Vutcariov a menționat că pe parcursul activității sale a reușit să fortifice relațiile de cooperare în domeniul combaterii fraudei cu mai mulți parteneri internaționali.

„În primul rînd, am fortificat relațiile de cooperare în domeniul combaterii fraudei cu mai mulți parteneri internaționali, precum OSCE, UNCTAD, UNODC, OLAF, OMV, UNICRI, SELEC, RILO, INTERPOL, FRONTEX, EUROPOL, CEFTA. Totodată, sînt recunoscător autorităților și instituțiilor din statele membre ale UE, și în special, Misiunii Înalților Consilieri ai UE pentru RM și implementatorilor, pentru proiectele ample în care este implicat Serviciul Vamal și la care instituția va continua să fie parte pentru a le finaliza cu succes. Într-al doilea rînd, menționez contribuția autorităților SUA și implementatorilor și anume programelor USAID, MISRA, EXBS, NSDD, CLDP, și DTRA care ne-a permis să continuăm consolidarea capacităților funcționarilor vamali. La fel, sînt recunoscător pentru donațiile generoase de echipamente care vor fi utile în activitatea de prevenire și combatere a fraudelor vamale. Exprim gratitudine tuturor partenerilor internaționali care asigură implementarea proiectelor de asistență externă pentru sprijinul lor consecvent care a contribuit incontestabil pentru activitatea vamală. Nu în ultimul rînd, apreciez enorm capacitatea extraordinară de muncă a funcționarilor vamali care asigură în continuu securitatea economică a țării, inclusiv prin combaterea fraudelor vamale”, a scris acesta.


Cu toate că enumeră mai multe reușite, totuși Vutcariov, spune că instituția a avut și anumite eșecuri, regrese, lacune regretabile.

„Totuși mă bucur că aceste momente nefaste au fost depășite sau remediate cu succes, Serviciul Vamal continuînd realizarea agendei și a obiectivelor trasate. Doresc realizări frumoase și rezultate pozitive echipei care va prelua conducerea instituției. Sper că Serviciul Vamal al Republicii Moldova se va bucura de o apreciere înaltă şi va fi recunoscut ca fiind una dintre cele mai moderne, eficiente şi transparente autorități ale statului”, a adăugat el.

Reamintim că la 4 aprilie, Igor Talmazan, directorul general al Serviciului Vamal își anunțase și el demisia fin funcție.

0
6
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?