Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Un scaner mobil va fi procurat pentru postul vamal Tudora-Starokazacie

15 apr. 12:45   Capitala
1182 0

Serviciul Vamal va primi asistență de la USAID prin intermediul programului său Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, în procurarea unui scaner performant pentru scanarea autocamioanelor ce va fi instalat la postul vamal de frontieră (PVFI) cu Ucraina, PVFI Tudora-Starokazacie, care este solicitat de transportatorii de mărfuri. Echipamentul performant va fluidiza traficul transportului de mărfuri și va reduce riscul de contrabandă, anunță Noi.md

Actualmente postul vamal de frontieră Tudora nu dispune de un scaner pentru controlul neintruziv a autocamioanelor cu mărfuri la intrare și ieșire din Republica Moldova, chiar dacă fluxul de camioane pe la Tudora este considerabil. Astfel, presiunea asupra autorității vamale și asupra mediului de afaceri a sporit mai ales după declanșarea războiului în Ucraina.

Conform datelor din Sistemul Informațional, pe la PVFI Tudora în perioada lunilor ianuarie – noiembrie 2023, peste 26 500 de camioane au intrat în Republica Moldova, iar peste 16 000 au ieșit, transportînd în mare parte produse agricole, produse alimentare, materiale de construcție, dar și diferit ajutor material destinat Ucrainei etc.

Instalarea scanerului performant, procurat cu suportul USAID pentru PVFI Tudora-Starokazacie, împreună cu echipamentele de control non-invaziv, va exclude întîrzierile și congestia, va elimina riscurile de suspendare a operațiunilor comerciale, va contribui la optimizarea costurilor transportatorilor și va contribui la menținerea operațiunilor comerciale fluide în regiune. Noul scaner performant urmează să fie procurat și instalat pana la finele lunii septembrie curent.

În prezent, Serviciul Vamal deține scanere mobile ce sînt amplasate la mai multe posturi vamale de frontieră Costești-Stînca, Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița, Giurgiulești-Galați și Palanca.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?