Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Recean va vizita Lituania: la ce evenimente va participa

11 apr. 10:02   Politică
1661 0

Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în capitala Lituaniei, unde urmează să participe la ediția a IX-a a Summitului Inițiativei celor Trei Mări.

Șeful Executivului de la Chișinău va avea întrevederi cu președinta Seimasului de la Vilnius, Viktorija Čmilytė-Nielsen, și cu prim-ministra Ingrida Šimonytė, după care cei doi omologi vor susține o conferință de presă, transmite Noi.md.

Agenda premierului include o discuție cu cetățenii țării noastre stabiliți în Lituania.

Inițiativa celor Trei Mări (ITM) este o platformă politică a țărilor membre UE din Europa Centrală și de Est. Scopul expres al "Inițiativei" este stimularea cooperării în regiune, accelerarea proceselor de modernizare a infrastructurii și consolidarea independenței energetice. Lansată de președinții Poloniei și Croației, Andrzej Duda și Kolinda Grabar-Kitarović în 2015, "Inițiativa celor Trei Mări" include în prezent state membre ale Uniunii Europene, cuprinse între Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră. Este vorba despre: Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, cele trei țări baltice (Lituania, Letonia, Estonia), apoi Austria, Slovenia, Croația, România și Bulgaria, Ucraina (2022) și Moldova(2023) obținînd statutul de membru.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „Vizita prim- prim-ministrului Dorin Recean VILNIUS,LITUANIA VILNIUS, LITUANIA 11 11APRILIE202 APRILIE 2024”

1
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?