COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Sturza, în apărarea jurnalistei Mariana Rață: A fost singura care a încercat să-i țină piept Nataliei Morari

15 sep. 12:40   Societate
1886 2

Fostul premier al țării, Ion Sturza a venit cu un comentariu în contextul atacurilor la care este supus în ultimele zile TV8.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sturza își exprimă părerile de rău pentru situația creată în jurul postului de televiziune după ce jurnalista Natalia Morari, care a anunțat Consiliul de Administrație despre conflictul personal de interese ce reiese din relația ei cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost exclusă din echipa de observatori ai TV8, iar emisiunea ei a fost retrasă din grilă. Potrivit lui Ion Sturza, realizatoarea emisiunii de investigații „Cutia Neagră Plus”, Mariana Rață este „ultima redută” a postului TV8 și viitorului acestuia.

„Dacă îmi pare rău de ceva în toată povestea asta cu TV8, este exorcismul și batjocura la care este supusă Mariana Rață. Trebuie să vă mărturisesc că ea a fost singura care a încercat să-i țină piept Nataliei Morari. S-a impus în politica redacțională, a discutat cu donatorii, a cerut explicații și a făcut… investigații la adresa fostei colege. Investigații tulburătoare cărora Mariana nu le-a dat curs. De ce? Din naivitate. Din dorința de a păstra televiziunea și a rezolva totul pe „cale pașnică”, a scris fostul premier în postarea din această dimineață, citează tv8.md.

„E ciudat faptul că o persoană care face investigații de o așa anvergură are și instincte omenești de compasiune, implicare, regrete. Regrete de care astăzi se folosesc foarte mulți. Într-un fel, Mariana este ultima redută a postului și viitorului TV8. Dacă mai există acel viitor, el nu poate fi fără Mariana. Cum nu poate avea viitor Moldova fără de o mînă de oameni curajoși din presă și societatea civilă, care astăzi sub privirile noastre (si a autoritatilor)nepăsătoare sînt devorați de niște escroci și aventurieri după care plînge pușcăria”, a mai adăugat Ion Sturza.

Zilele trecute, directorul executiv al Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei a sugerat în cadrul unei ediții speciale de la TV8, că în spatele atacurilor asupra TV8 ar sta politicieni și persoane din afara politicului care au figurat în investigațiile realizate de echipa „Cutia Neagră Plus”.


De altfel, jurnalista de investigații de la TV8, Mariana Rață a fost marți amenințată cu judecata de către controversatul om de afaceri, Veasceslav Platon, fugar din luna iulie. Acesta i-a trimis deja o cerere prealabilă în care îi cere să dezmintă afirmațiile făcute în cadrul editorialului de la sfîrșitul ediției „Cutiei Negre” din data de 9 septembrie, atunci cînd Mariana Rață s-a referit investigațiile care vizează ilegalitățile, schemele și furturile comise de Plahotniuc, Șor și Platon, personaje care „ar reprezenta un mare pericol pentru stat”. În cererea prealabilă, Veaceslav Platon afirmă că informațiile nu ar corespunde realității și l-ar defăima.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽