COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6749

Jurnaliștii de la TV8 nu trebuie să pună problemele lor etice pe seama Nataliei Morari. Opinie

12 sep. 14:30   Societate
1818 1

Jurnaliștii postului TV8 nu trebuie să-și arunce problemele etice pe seama Nataliei Morari, iar modul în care o spun este deprimant, iar un astfel de jurnalism nu poate fi numit "liber" în niciun fel.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de socializare președintele Adunării Popoarelor din Moldova, ex-directorul general al Biroului Relații Interetnice, Olga Goncearova, transmite Noi.md.

"Cineva a atins întrebarea despre emisiunile în limba rusă pe canal. Mariana Rață a răspuns despre lucrul cu vorbitorii de limbă rusă foarte neetic. Și ascultînd acești jurnaliști "pufoși" și care respectă Codul deontologic, mie îmi apar întrebări: este clar că Angela Gonța a divorțat de Filat tocmai din motive etice, nevrînd să murdărească imaginea strălucitoare a TV8. Iar lista acelor fonduri și organizații internaționale care finanțează canalul și stau în spatele fiecărui membru al acestei echipe vorbește despre o dependență financiară completă. Ce fel de "jurnalism liber"? Canalul a fost liber să critice guvernul anterior, ceea ce era necesar. Dar acum, cu acest colaps social cu care se confruntă Moldova, jurnaliștii tac. Dar aici și emisiunile în limba rusă. Ei bine, nu vă vom urmări și sper că veți pierde publicitatea în limba rusă. Doar nu mai aruncați problemele voastre de etică pe Morari. Modul în care vorbesc Rață și Macovei este deprimant. Un astfel de jurnalism nu poate fi numit nicicum "liber", a remarcat Olga Goncearova.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽